Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Babka (70) sa prepadla do studne, strávila v nej tri hodiny!
Zdielať na

Babka (70) sa prepadla do studne, strávila v nej tri hodiny!

Pani Bernardína z Turcoviec sa v piatok cítila ako pochovaná zaživa. Prepadla sa do trojmetrovej studne a zakliesnená tam strávila niekoľko hodín. Jej volanie o pomoc totiž nik nepočul. V studni našťastie nebola žiadna voda. Keď ju vyslobodili, nedokázala sa postaviť ani na jednu nohu.

Studňa bola predtým zahádzaná drevom. To sa však počas zimy spotrebovalo a ostala na nej iba prehnitá doska. Sedemdesiatročná babička po nej prešla neraz, no v piatok jej kroky boli také nešťastné, že ju studňa na niekoľko hodín uväznila.

Volala o pomoc, nikto ju nepočul

Pani Bernardína síce volala o pomoc, no jej nárek nik nepočul. "Stála tu vyššie, potom už začala kričať, že už sa prepadáva, ale nikto ju nepočul a potom už spadla celkom dole," povedal jej záchrana Michal. Jej príbuzná Mária sa podľa svojich slov zľakla, že s babkou je koniec. "Volali sme, koho sme videli. Poďte, ľudia, rýchlo na pomoc," priblížila.

Vyslobodenie po troch hodinách

Kým prišli hasiči, do záchrannej akcie sa už pustili dedinčania. Štyria muži schmatli popruhy a babku išli ratovať. Nebolo to však jednoduché. Starenka bola nekonečné tri hodiny v studni zakliesnená. "Jedna noha bola hore. Jedna pod nimi a druhá hore. Ani zohnúť, ani nič. Dali sme jej popruhy pod pazuchy, aj na nohu a tak sme ťahali pomaly hore," uviedol Michal.

Starenka vyviazla s pomliaždeninami

Keď podchladenú starenku vytiahli, nedokázala stúpiť ani na jednu nohu. Rodina hovorila o zázraku po správe, že žena vyviazla len s pomliaždenými členkami. Príbuzní sa zhodli na tom, že babička ešte má pre koho žiť a už teraz sa všetci tešia na jej návrat domov. Jej príbuzná Mária jej tiež želá skoré uzdravenie a dúfa, že ešte spolu pôjdu natrhať bylinky.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy