Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Luxus u colníkov. Posilňovňa za 26 tisíc eur
Zdielať na

Luxus u colníkov. Posilňovňa za 26 tisíc eur

BRATISLAVA / Bezmála 26 tisíc eur vyplatila Finančná správa za posilňovacie stroje pre svojich zamestnancov. Túto informáciu priniesol týždenník Trend. Podľa jeho reportérov mal štátny podnik nakúpiť drahé zariadenia, ktorými vybavil vlastnú posilňovňu. Finančná správa tento krok obhajuje. Aj jej zamestnanci vraj musia spĺňať fyzické predpoklady na výkon svojej práce, podobne ako policajti, či vojaci.

Ide o maximálne efektívny nákup

Posilňovacie lavice, nakladacie činky, cyklo, či veslovací trenažér,.Zariadenia, ktorých ceny sa pohybujú v rozpätí rádovo stoviek eur. Najdrahšia je posilňovacia veža za takmer 11 000 eur. Podľa zistení týždenníka Trend ide o predražené zariadenia. Z pohľadu Finančnej správy je tento nákup maximálne efektívny.

"Je pre nás efektívnejšie, keďže ide o cvičenia na bežnej báze, aby sme mali cvičiace nástroje vo vlastnej réžii a nie aby sme to riešili prenájmom priestorov, prípadne prenájmom nejakých zariadení," tvrdí hovorkyňa FS SR Patrícia Macíková.

Efektívne sa dá cvičiť aj v kancelárii

Fitness tréneri však hovoria o tom, že efektívne cvičiť sa dá aj v kancelárii, no je to oveľa lacnejšie. "Spraviť si tri stovky. To znamená, sto klikov, sto drepov, sto brušákov," opisuje fitness tréner a moderátor TOPSTARu Ján Bakala.

Nie naraz, ale postupne. Tieto základné cviky, s vlastnou váhou sa podľa nášho kolegu a zároveň fitness trénera dajú zvládnuť v hociktorom úrade. Obyčajní kancelárski úradníci - colníci, však zrejme naozaj ostanú iba pri takýchto cvikoch. Na nové posilňovacie mašiny budú mať zrejme nárok iba členovia zásahovej jednotky, teda kukláči Colného kriminálneho úradu.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy