Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Falošný diplomat pašoval 600 kartónov cigariet
Zdielať na

Falošný diplomat pašoval 600 kartónov cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ / Keď prechádza diplomatické vozidlo cez hranicu, väčšinou to trvá iba pár sekúnd. Kontrola je zvyčajne len formálna. Cez uplynulý víkend vo Vyšnom Nemeckom to však bolo trochu inak. Kým ukrajinskí colníci sa poľskému šoférovi vôbec nevenovali, slovenskí mu v aute objavili neuveriteľný cigaretový kontraband.

Nevyhol sa kontrole, napriek diplomatickej nálepke

Vodič tmavého auta, sa pri prechode cez hranicu zaradil do pruhu pre diplomatické vozidlá. Zrejme si myslel, že cez hranicu prejde bez akejkoľvek kontroly, všetko bolo však inak.

"Jeho auto bolo označené ako diplomatické, taktiež predložil colníkom dokumenty, ktoré naznačovali jeho spojenie s poľským konzulátom v ukrajinskom Ľvove," uviedla Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy. Vodič sa však nevedel preukázať diplomatickým pasom, navyše sa na hranici začal správať veľmi neštandardne. 

Hrozil medzinárodný škandál

"Prevážať mal podľa jeho vyjadrenia diplomatickú poštu, colnou kontrolou však bolo zistené, že zásielka nemala znaky diplomatickej pošty," opísala postup colníkov Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy.

Colníci sa tak v zlomku sekundy museli rozhodnúť, ako budú ďalej postupovať. Ak by sa ich podozrenia nepotvrdili, hrozil by medzinárodný škandál a mohli by prísť o prácu. Nakoniec však auto skontrolovali. "Vodič doviezol spolu 119 940kusov cigariet, čo je takmer 600 kartónov," dodala hovorkyňa Finančnej správy, Patrícia Macíková.

Nakoniec vysvitlo, že ide o obyčajného pašeráka, auto totiž patrilo jeho sestre. Diplomatické nálepky boli falošné, muž pravdepodobne skončí za mrežami.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy