Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenka máva s českou vládou
Zdielať na

Slovenka máva s českou vládou

BRATISLAVA / Hovorí sa, že kam čert nemôže, tam pošle ženu. Ukazuje sa, že špeciálne Slovenky vedia vo svete narobiť poriadny rozruch! U našich českých susedov sa pre jednu takú teraz trasie celá vláda.

Nevedia sa dohodnúť

S milým úsmevom a šarmom prvej dámy. Tak manželka českého prezidenta Václava Klausa, Lívia Klausová sadila vlani na Štrbskom plese prezidentský smrek. Vykašľala sa aj na protokol a roboty sa chopila s povytiahnutou sukňou. "Však som doma". Takto vtedy reagovala rodená Bratislavčanka Lívia Klausová.

A práve táto charizmatická Slovenka je dnes dôvodom vážneho politického sporu u našich českých susedov. Najvyšší politickí predstavitelia sa nevedia dohodnúť na tom, či bude, alebo nebude českou veľvyslankyňou na Slovensku.  

Minister trúbi na odchod

"Ak si niekto myslí, že prítomnosť na štátnych večeriach v zahraničí je dostatočné školenie pre veľvyslanca v 21. storočí, tak to má ilúzie o tom povolaní," povedal minister zahraničia ČR Karel Schwarzenberg.

Český prezident Zeman i premiér Nečas však trvajú na vyslaní ekonómky bez diplomatickej praxe. Minister Schwarzenberg i celá jeho strana už trúbi na odchod.

Naše ministerstvo zahraničných vecí nevidí vo vyslaní Lívie Klausovej žiadny problém. Nebol by to prvý prípad bývalej prvej dámy v úrade. "Rakúsko malo v Prahe ako veľvyslankyňu bývalú manželku bývalého rakúskeho prezidenta Thomasa Klestila a následne bola pani Klestilová veľvyslankyňou aj v Ruskej federácii," informuje hovorca MZV SR, Boris Gandel.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy