Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Europoslanec Hajšel o jednotných nabíjačkach: Všetci výrobcovia sa musia prispôsobiť
Zdielať na

Europoslanec Hajšel o jednotných nabíjačkach: Všetci výrobcovia sa musia prispôsobiť

BRATISLAVA / Fit for 55 – tak sa volá balíček opatrení, pomocou ktorých chce Európska únia do roku 2030 zosekať emisie skleníkových plynov o 55 percent. O tých opatreniach sa aktuálne v Európskom parlamente stále rokuje, pričom niektoré sa mali prijať už tento týždeň v Strašburgu. No, nepodarilo sa. Prečo, na to sme sa spýtali poslanca Európskeho parlamentu Roberta Hajšela v Ranných novinách TV JOJ.

Skleníkové plyny sú široký pojem. Ktorých sa to má týkať? "Tieto ciele sú hlavne vytýčené na emisie CO2, čiže kysličníka uhličitého. Uvoľňovanie spôsobuje globálne otepľovanie. Musíme s tým bojovať, aj keď nás to bolí. Nestačí, aby ale urobila niečo len Európa, my musíme ísť príkladom. Najviac sa to dotkne priemyslu, samotnej energetiky a, samozrejme, aj dopravy," odpovedal europoslanec Robert Hajšel. 

Čoskoro by mal skončiť aj predaj áut so spaľovacím motorom, kedy by to malo byť? Novinky sa týkajú aj nabíjačiek. Budeme mať konečne jednu na všetko?  Budeme môcť kupovať mobil s možnosťou s a aj bez nabíjačky s rozdielnou cenou? Neuvažuje sa o jednej nabíjačke aj na iné zariadenia? Na všetky otázky odpovedal Robert Hajšel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy