Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Posun v prípade mŕtvej Ukrajinky: Policajné komando priviezlo podozrivého študenta na miesto činu
Zdielať na

Posun v prípade mŕtvej Ukrajinky: Policajné komando priviezlo podozrivého študenta na miesto činu

BRATISLAVA / Vražda 21-ročnej ukrajinskej študentky Márie, ktorá otriasla Slovenskom, naberá na obrátkach. Obvinili z nej jej spolužiaka Volodymyra. Po ranných výsluchoch priviezlo policajné komando na miesto činu podozrivého ukrajinského študenta. Ten mal ešte v piatok, 3.júna zadusiť priateľku Máriu. Policajné komando doslova obsadilo internát na Mladej garde. Na mieste sa nachádzalo 10 policajných áut.

Kukláči podozrivého odviedli cez zadný vchod do budovy internátu. Na žiadne otázky novinárov nereagoval. Vyšetrovateľ popoludní spracoval návrh na Volodymyrove väzobné stíhanie. Ak sa jeho vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody vo výške 15-20 rokov.

22-ročného Volodymyra v putách odviedli do izby, kde malo dôjsť k vražde. Pýtali sa, čo sa pred vraždou dialo a pýtali sa ho na všetky detaily. Do izby, kde bola Mária zadusená priviezli na pomoc aj figurantku, ktorá hrala nebohú. Na mieste činu sa vykonáva previerka jeho výpovede a rekonštrukcia vraždy. 

"Na tomto mieste vykonávajú a realizujú rekonštrukciu a potrebné úkony súvisiace s vyšetrovaním skutku. Vyšetrovateľ Bratislavskej Krajskej kriminálky vzniesol obvinenie z obzvlášť závažnému zločinu vraždy," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff.

21-ročná študentka Mária prišla o život v piatok, 3. Júna. Na internátnej izbe na Mladej Garde ju našiel jej o rok starší priateľ Ukrajinec Volodymyr. Jej nehybné telo ležalo na dlážke kúsok od dverí. Volodymyr sa osobne v stredu prihlásil na polícií a porozprával im, že Máriu 2. júna v internátnej izbe vlastnými rukami zadusil.

V osudný deň ešte nič nenasvedčovalo tomu, že ju jej priateľ sám zniesol zo sveta. Celý deň si mal robiť akési alibi. Počas dňa jej mal niekoľko krát volať a kontaktovať aj kamarátov, či nevedia čo je s Máriou. Nakoniec sám prišiel do jej izby a zavolal jej dokonca pomoc.

Polícia odpovedala na otázky redaktora TV JOJ 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy