Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Niekoľko dní do volieb a staré spory ožívajú. Kroky OĽaNO na Orave označuje KDH za antikampaň
Zdielať na

Niekoľko dní do volieb a staré spory ožívajú. Kroky OĽaNO na Orave označuje KDH za antikampaň

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Iba niekoľko dní pred voľbami ožili staré spory medzi šéfom kresťanských demokratov Alojzom Hlinom a jeho niekdajším politickým súputníkom Igorom Matovičom. Predsedovi KDH sa nepozdáva kampaň OĽaNO v obecných rozhlasoch na Orave, ktorá podľa neho nevhodným spôsobom spomína najstaršiu porevolučnú stranu.

Bývalá členka KDH, Anna Záborská, ktorá aktuálne kandiduje za OĽaNO, sa vo zvukovom spote snaží presvedčiť voličov, aby sa rozhodli pre kresťanských kandidátov konkurenčného zoskupenia. Podľa Alojza Hlinu môže ísť o osobnú pomstu, keďže sám pochádza z Námestova a KDH má na Orave dlhodobo vysokú podporu.

"Príde mi to také nefér, zákerné a zbytočné. Nedáva mi to žiadnu logiku teraz, keď chceme poraziť SMER, potrebujeme odstaviť Kotlebovcov a my ideme púšťať po dedinských rádiách oznam proti KDH," poznamenal predseda KDH Alojz Hlina. 

"Oznam pani Záborskej predstavuje individuálnu kampaň Kresťanskej únie, ktorá je prirodzene zameraná na svojich kresťanských a konzervatívnych voličov. Mrzí nás, že pán Hlina vidí všade len svojich nepriateľov," reagoval hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky. 

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy