Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Premiér Peter Pellegrini skončil v nemocnici
Zdielať na

Premiér Peter Pellegrini skončil v nemocnici

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini je hospitalizovaný v nemocnici svätého Michala v centre Bratislavy. Tam ho náhle previezli ešte v noci. Dôvodom je akútna infekcia horných dýchacích ciest, spojená s vysokými teplotami. Volebný líder strany SMER preto dočasne zrušil svoj predvolebný program. V nemocnici o pár hodín na to skončil aj líder strany SME Rodina Boris Kollár

"Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol včera v noci hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami," informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

Premiér ešte vo štvrtok v noci, po diskusii v relácii NA HRANE Televízie JOJ, odcestoval do Bruselu na mimoriadny samit k rozpočtu Európskej únie. A v sobotu ešte zvládol zagratulovať svojej hovorkyni Patrícii Macíkovej k sobášu. Na sociálnej sieti ale priznal, že so zdravotnými problémami zápasil už dlhšie. "Už posledné dva týždne som sa trápil s rozsiahlou infekciou, no snažil som sa napriek tomu v tejto hektickej dobe ďalej pracovať," priznáva Pellegrini, ktorý sa poďakoval lekárom a sestričkám, že sa o neho starajú. Verí, že sa čoskoro opäť vráti k svojim povinnostiam. 

Skoré uzdravenie zaželal premiérovi aj exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska. "Aj keď sme konkurenti, zaželal som SMS premiérovi Pellegrinimu skoré uzdravenie," napísal na sociálnej sieti Kiska.

V nemocnici skončil aj Kollár

"Veľmi pekne ďakujem všetkým za podporu, dnes ešte jednu infuzku dostanem a snáď sa pozbieram...," napísal líder hnutia SME Rodina Boris Kollár na sociálnej sieti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy