Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prezidentka Čaputová budúci týždeň oznámi mená nových ústavných sudcov
Zdielať na

Prezidentka Čaputová budúci týždeň oznámi mená nových ústavných sudcov

Archívna reportáž

Na poslancov apeloval aj predseda ústavného súdu Fiačan. Pred voľbou ich žiadal, aby sa dohodli a zvolili dostatočný počet kandidátov. Pozrite si archívnu reportáž

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová sa už zaoberá výberom nových sudcov Ústavného súdu. Vymenovať ich chce na budúci týždeň, uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Hovorca prezidentky dodal, že sa Čaputová začala oboznamovať so všetkými podkladmi potrebnými na rozhodnutie. "Výber nových ústavných sudcov v najbližších dňoch starostlivo zváži na základe odbornosti a osobnostných predpokladov,“ odpovedal Strižinec.

Ústavný súd od februára pracuje v značne obmedzenom režime. Minulý týždeň v stredu Národná rada SR zvolila chýbajúcich štyroch kandidátov na ústavných sudcov. Prezidentka tak má na výber 15 kandidátov a kandidátok, pričom má vymenovať šesť nových sudcov, ktorí budú obliekať najcennejší talár najbližších 12 rokov.

Poslancom sa po niekoľkomesačných naťahovačkách konečne podarilo zvoliť dostatočný počet kandidátov na ústavných sudcov. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy