Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pellegrini na otázku TV JOJ, či Fico býva v Bonaparte: Podľa mojich informácií tam už asi nebýva
Zdielať na

Pellegrini na otázku TV JOJ, či Fico býva v Bonaparte: Podľa mojich informácií tam už asi nebýva

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedníctvo Smeru malo v utorok pravidelné stretnutie. Po ňom peter Pellegrini na otázku TV JOJ, či Robert Fico býva stále v Bonaparte odpovedal, že podľa jeho informácií nie.

Oficiálnu kandidátku síce strana Smer ešte nezverejnila, no už sa polemizuje, či na poste jednotky nevystrieda Roberta Fica práve Peter Pellegrini. "Dnes sme riešili už detaily kampane. Môžem potvrdiť, že my už máme nejakú dohodu, ale o tej by sme radi informovali oficiálne na riadnej tlačovej konferencii. Myslím, že ju pán predseda zvolá zajtra a bude vás informovať, ako by mohla strana Smer ísť do volieb," reagoval premiér Pellegrini. 

O menách na kandidátke však hovoriť zatiaľ nechcel, kandidátna listina sa ešte len bude schvaľovať a oficiálne ju verejnosti predložia zrejme až koncom novembra. 

S Robertom Ficom mal Peter Pellegrini rôzne fázy vzťahu, dokonca sa zvažovalo, či Pellegrini neoznámi odchod zo strany. Minulý týždeň už však spolu sedeli za jedným stolom. "My sme dvaja dospelí, rozumní ľudia, ktorí môžu mať na veci rôzne názory, dokonca si myslím, že to je aj prospešné. Primeraný konflikt posúva ďalej a umožňuje vyvíjať sa. Musím potvrdiť, že s pánom predsedom sme mali minulý týždeň stretnutie. Bolo to stretnutie veľmi konštruktívne. Smer sa vždy vedel v kľúčových situáciách zjednotiť a ja nebudem ten, kto by mal túto úspešnú cestu politickej strany hatiť. Na druhej strane mám svoje predstavy, svoje videnie sveta. V konštruktívnych debatách sa vždy vieme posunúť ďalej a my takéto konštruktívne debaty s pánom predsedom máme," reagoval na otázku reportérky TV JOJ Lucie Stráňavovej ohľadom ich súčasného vzťahu či prípadnej zhode medzi nimi. 

Podľa Pellegriniho už Fico v Bonaparte asi nebýva 

"Podľa mojich informácií už asi nie," odpovedal Peter Pellegrini na otázku TV JOJ, či Robert Fico stále býva v bytovom komplexe Bonaparte. Aj táto adresa častokrát škodila imidžu strane. Hovorca strany Ján Mažgút však túto informáciu nepotvrdil

Či budú na kandidátke Smeru obe mená, ale nie je také isté, kedže Peter Pellegrini mal niekoľko zásadných pripomienok k menám, ktoré na kandidátke vidieť nechce. Napríklad bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara či exministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Bude mať dobrú kvalitu, ktorá bude mať primeraný a dúfam, že čo najvyšší koaličný potenciál a budeme veľmi citlivo zvažovať jednotlivé mená na kandidátke," upresnil Pellegrini. 

Viac z rozhovoru s Petrom Pellegrinim nájdete vo videu: 

Vyhrať voľby s Ficom aj Pellegrinim 

Redaktorke Lucii Stráňavovej sa podarilo pred tradičným predsedníctvom vyspovedať Petra Žigu. Ten tvrdí, že o jednotke na kandidátke je priskoro hovoriť ale strana chce vyhrať voľby. S Ficom aj Pellegrinim.

"Myslím si, že je ešte skoro," reagoval na poradie na kandidátke Peter Žiga. Na to, že by mal byť súčasný premiér jednotkou na kandidátke, reagoval Žiga slovami o špekulovaní. "Ideme si sadnúť, máme klasický obed. Je prirodzené, že sa o tom bavíme. Hovoria o tom aj predseda aj podpredsedovia. Je to úplne normálne," dodal Žiga. 

"Chceme vyhrať voľby," povedal Žiga. Na otázku či s Petrom Pellegrinim alebo Robertom Ficom reagoval: "S obidvoma."

Fico sa zatiaľ odmieta vyjadriť 

Televízii JOJ potvrdilo viacero zdrojov, že Peter Pellegrini by mal byť jednotkou na kandidátke Smeru-SD. Robert Fico, ktorý sa snažil redaktorke Jane Krescanko-Dibákovej vyhnúť odchodom cez zadný vchod, sa k Pellegrinimu na čele kandidátky vyjadriť nechcel. "Pekný večer, ďakujem," uviedol Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy