Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Donald Trump chce byť znova prezidentom. Načrtol, čo sa stane, ak opäť nezvíťazí
Zdielať na

Donald Trump chce byť znova prezidentom. Načrtol, čo sa stane, ak opäť nezvíťazí

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Americký prezident Donald Trump bude opäť kandidovať za prezidenta. Svoju kampaň odštartoval v Orlande na Floride, kde sa davu prihovoril. Podľa jeho slov na neho útočia falošné médiá. Zároveň vyhlásil, čo sa stane, ak nezvíťazí.

Americký prezident Donald Trump v utorok odštartoval svoju kampaň k prezidentským voľbám, ktoré sa uskutočnia na budúci rok. Politik tak urobil v Orlande na Floride, kde davu podporovateľov povedal, že "od prvého dňa v úrade na neho útočia falošné médiá" a začali proti nemu "nelegálny boj na čarodejnice", prostredníctvom ktorého chcú umlčať jeho a tiež jeho voličov.

Šéf Bieleho domu tiež načrtol, čo sa stane, ak nezvíťazí vo voľbách. Vyhlásil, že demokrati "chcú zničiť vás a našu krajinu". Trump v príhovore znova odmietol "masovú migráciu" a sľúbil, že počas druhého obdobia "vykorení" AIDS v USA a zabezpečí lieky na liečbu rakoviny a iných chorôb.

Demokratický kandidát Bernie Sanders vyhlásil, že "Trump je človek, ktorý netuší o potrebách bežných ľudí a musia ho vo voľbách poraziť". Prezidentov príhovor nazval 90. minútovým "klamaním, skresľovaním a totálnym, absolútnym nezmyslom".

Trump chce byť jednoznačne opäť prezidentom. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy