Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž, ktorý strieľal na svojho šéfa, dal výpoveď z firmy ešte v roku 2018
Zdielať na

Muž, ktorý strieľal na svojho šéfa, dal výpoveď z firmy ešte v roku 2018

DUBNICA NAD VÁHOM / V pondelok obletela Slovensko správa o šokujúcej udalosti, ktorá sa stala v Dubnici nad Váhom. V jednej z tamojších firiem vtrhol na poradu vedenia ozbrojený muž, ktorý zastrelil svojho bývalého majstra. Následne obrátil zbraň aj proti sebe. Zároveň, sa objavila informácia v médiách, že muža mali vyhodiť minulý týždeň, avšak podľa dodatočných zistení TV JOJ muž ešte v októbri 2018 dal výpoveď.

​Vo firme, v ktorej vyčíňal chladnokrvný vrah, sa po dni voľna už normálne pracovalo. Strojárska spoločnosť v Dubnici nad Váhom zamestnáva 350 ľudí. Každý, kto prišiel do práce, sa pristavil pri spomienkovej fotografii na brutálne zavraždeného 58-ročného Igora.

Po dvoch výstreloch, ktoré v pondelok zazneli v administratívnej časti budovy, zostali na zemi ležať dvaja muži. Strieľal bývalý zamestnanec, ktorý mal vtrhnúť na poradu a výstrelom do hlavy popraviť svojho šéfa.

Z toho, čo sa stalo za dverami, sú zamestnanci stále vo veľkom šoku. K šokujúcemu prípadu sa oficiálne vyjadrila už aj polícia. Z toho, čo uverejnila, je zrejme, že vrah si svoju obeť vopred vytipoval.

"Tridsaťdeväťročný páchateľ prišiel pondelok v ranných hodinách do zasadačky firmy v Dubnici nad Váhom, kde vystrelil krátkou guľovou zbraňou na 58-ročného muža. Páchateľ následne spáchal samovraždu," povedal hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania, prišiel vrah ráno do firmy na bicykli. Ten nechal v stojane na parkovisku. Následne sa mu podarilo prejsť cez vrátnicu. Martin z Dubnice mal mať v batohu až dve zbrane. Obe mal údajne v nelegálnej držbe. Polícia to zatiaľ nepotvrdila.

"V tomto štádiu vyšetrovania sa nebudeme vyjadrovať k tomu, akú zbraň páchateľ použil pri spáchaní uvedeného skutku a či jej držba a nosenie podlieha povoľovaciemu konaniu," dodáva Kudlička. "Nemáme oficiálne verzie, takže toľko vám môžem prezradiť, že v stredu by mala byť hotová pitva, takže potom bude oveľa viacej informácií,“ uviedol štatutár spoločnosti Róbert Gregorovič. 

Spravodajský portál topky. sk informoval o tom, že vrah mal mat vytipovanú aj druhú obeť. Muža malo pred smrťou zachrániť to, že sa nenachádzal na porade, ale bol odcestovaný. Ani túto informáciu však polícia nekomentovala.

Polícia zisťuje i to, či mal páchateľ zbraň v legálnej držbe, prípadne, odkiaľ a ako si ju zadovážil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy