Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Európsky parlament ocenil Andreja Kisku. Pri odchode sa s ním Juncker vrúcne rozlúčil
Zdielať na

Európsky parlament ocenil Andreja Kisku. Pri odchode sa s ním Juncker vrúcne rozlúčil

Google News Button Sledovať správy

BRUSEL/BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska naštartoval svoje rozlúčkové turné po Európe. Prvou destináciou bol Brusel. Jeho kroky viedli k najvyšším predstaviteľom Európskej únie, či NATO, no stihol sa porozprávať aj so Slovákmi žijúcimi v hlavnom meste Európy.

Počas svojej poslednej návštevy v Bruseli mal prezident naozaj náročný program. Začal ho stretnutím so Slovákmi žijúcimi tu. Záujem bol väčší než kapacita podniku. "Dúfam, že ľudia ocenili, že mali priestor stretnúť úradujúceho prezidenta, na otázkach bolo vidieť, že majú záujem,"  povedal organizátor diskusie Erik Zolcer. V diskusii sa ho ľudia pýtali na domácu politiku, či na prezidentské voľby. Nevyhol sa ale ani priamej otázke, čo bude robiť ďalej.

"Potrebujem ešte trošku času. Presne viem, čo idem robiť, presne to viem. Pripravuje sa dokonca tím ľudí, ktorí mi s tým chcú pomôcť," vyjadril sa prezident Andrej Kiska. Od európskeho parlamentu dostal cenu za riešenie rómskej problematiky. Pätnásťtisíc eur ale hneď venoval práve občianskemu združeniu, ktoré sa rómom venuje. Stihol aj debatu so šéfom NATO, Európskeho parlamentu, či Komisie EÚ. Hmotné dary si však s priateľom Jean Claude-Junckerom  na rozlúčku nedávali."Myslím si že sme si dali ten najkrajší darček, aký môže byť, a to je vrúcne objatie," poznamenal s úsmevom Kiska. 

"Som si istý, že pán prezident dostane nejaký darček. Nie som si istý, či od slovenského protokolu dostanem nejaký darček, ale to je jedno, lebo si nevymieňame len srdečné slová ale aj objatia, pretože sa máme radi, " dodal Juncker. EÚ potrebuje viac advokátov. Nie ale v pravom slova zmysle, ale ľudí, ktorí by tento projekt obhajovali. S týmto posolstvom svoju cestu Bruseli prezident aj ukončil. 

Pozrite si reportáž o vyjadrení koalície k prvému kolu prezidentských volieb, v ktorých Andrej Kiska nekandidoval: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy