Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tu sme všetci po*ratí z aktivistov, zaútočil Fico na aktivistov Greenpeace
Zdielať na

Tu sme všetci po*ratí z aktivistov, zaútočil Fico na aktivistov Greenpeace

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už niekoľko dní Slovenskom lomcuje škandál okolo aktivistov Greenpeace. Potom, čo vyliezli na vežu v bani Nováky a zadržali ich, skončili vo väzbe. Nad rozhodnutím súdu sa pozastavila opozícia či premiér Peter Pellegrini. K situácii sa vyjadril na tlačovej konferencii aj predseda strany Smer-SD Robert Fico. A servítku si pred ústa rozhodne nedával.

"Tu sme všetci po*ratí z aktivistov. Už s tým prestaňme. Nespochybňujme rozhodnutie súdu," uviedol Robert Fico na margo väzby aktivistov Greenpeace, ktorí vyliezli na vežu v bani Novákoch.

​Organizácia Greenpeace Slovensko v pondelok privítala vyjadrenie premiéra Petra Pellegriniho, ktorý na sociálnej sieti spochybnil väzobné stíhanie aktivistov. Rozhodnutie súdu prekvapilo aj samotného ministra spravodlivosti Gábora Gála. Generálny prokurátor si v pondelok vyžiadal spis.

Advokát väzobne stíhaných aktivistov, Lukáš Opett, sa vyjadril pre TV JOJ: “Veríme, že dohľad Generálnej prokuratúry SR bude v záujme rešpektovania princípov právneho štátu.” Podľa advokáta stále nemajú doručené písomné uznesenie o rozhodnutí o väzbe, ktoré očakávali, že príde poštou v pondelok.

Aktivisti, ktorých včera poslala sudkyňa okresného súdu v Prievidzi do vyšetrovacej väzby, môžu za mrežami stráviť aj niekoľko mesiacov. Zachrániť by ich mohlo, ak by krajský súd vyhovel ich námietke voči rozhodnutiu prvostupňového súdu. Kedy a či sa tak stane, nie je jasné. Obvinení si od nedele zvykajú na prísny režim vo väznici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy