Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kamión zletel z cesty do poľa. Museli uzavrieť cestou a zavolať špeciálnu odťahovku
Zdielať na

Kamión zletel z cesty do poľa. Museli uzavrieť cestou a zavolať špeciálnu odťahovku

VRANOV NAD TOPĽOU / V pondelok pred polnocou musela polícia uzavrieť cestu pri Hanušovciach nad Topľou. Pre nehodu ukrajinského kamióna, ktorý bolo nutné vytiahnuť, museli okoloidúce autá daný úsek obchádzať. K slovu sa dostali autá špeciálnej odťahovky.

Ukrajinský kamionista zrejme zaspal za volantom, keď za Hanušovcami nad Topľou smerom na Prešov zletel z cesty dolu kopcom rovno do poľa a prevrátil sa. Z kabíny kamióna vyšiel po vlastných. Akoby zázrakom sa mu nič nestalo. Dokonca svedkom tvrdil, že sa ani neudrel. Kamión s 20 tonovým nákladom drevených dosák ostal nehybne prevrátený v poli.

Vytiahnuť niekoľkotonový kamión nie je vôbec jednoduché. Akékoľvek nákladné auto by to nedokázalo. K slovu sa preto dostala špeciálna technika.

Na takýto odťah bolo nutné uzavrieť úplne cestu. Prípravy na to trvali niekoľko hodín. Žiadosť musel schváliť príslušný dopravný inšpektorát. Ten určil aj najvhodnejšiu hodinu. Ako býva zvykom, takéto odťahy sa robia zväčša v neskorých večerných hodinách alebo dokonca v noci. Približne polhodinu pritom trvá len ukotvenie špeciálneho ťahača, a to za predpokladu, že stojí na pevnom asfaltovom povrchu.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy