Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci prípad na Kysuciach. Vodič nafúkal viac ako 6 promile
Zdielať na

Šokujúci prípad na Kysuciach. Vodič nafúkal viac ako 6 promile

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / V sobotu v noci policajti dali fúkať v Kysuckom Novom Meste Ukrajincovi, ktorý si podľa našich informácií na žiadosť suseda šiel preparkovať auto. Dychová skúška prekvapila aj samotných mužov zákona. Prístroj na meranie množstva alkoholu ukázal neuveriteľnú hodnotu. Podľa merania mal 36-ročný Ukrajinec v krvi viac ako 6-promile alkoholu. Skončil v policajnej cele

Ukrajinec pred súdom tvrdil, že ho sused požiadal o preparkovanie auta. Yevhen si teda sadol za volant a auto chcel posunúť, práve vtedy ho zastavila hliadka, prístroj v tom čase ukázal najvyššiu merateľnú hodnotu. 

"Viac ako tri mg/l etanolu vo vydychovanom vzduchu čo je v prepočte viac ako 6 promile," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

O dvadsať minút 36-ročný Ukrajinec fúkal opäť, to už hladina alkoholu v jeho krvi bola oveľa nižšia. "Pri opakovanej dychovej skúške prístroj zobrazil hodnotu 1,08 čo je v prepočte 2,25," dodala Balogová. "Najväčšia pravdepodobnosť je taká, že musel požiť alkohol tesne pred fúkaním," dedukuje dopravný psychológ František Skokan. 

Sudca bol v prípade 36-ročného Yevhena zhovievavý, nevyhostil ho, dostal ale 5-mesačný trest s podmienečným odkladom na 18 mesiacov a zákaz šoférovania na tri roky.

Na Slovensku sa stal pred časom podobný prípad. Hubárovi namerali viac ako 8 promile alkoholu v krvi. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy