Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministri zasadali v Kežmarku. Ani premiérová nehoda im nezabránila v rokovaniach
Zdielať na

Ministri zasadali v Kežmarku. Ani premiérová nehoda im nezabránila v rokovaniach

Google News Button Sledovať správy

KEŽMAROK / Hlavnou témou výjazdového rokovania vlády v Kežmarku bol podtatranský jeleň, ktorý ohrozil nášho premiéra. Aj keď predseda vlády pre nehodu so zvieraťom nezmeškal zasadnutie, predsa len skončil v popradskej nemocnici. Hneď po vyšetrení však zvládol tatranský terén, aj silný vietor.

Krátko pred deviatou hodinou ráno pred mestský úrad prišla na prvú oficiálnu časť výjazdového rokovania premiér Pellegrii. V tej chvíli ale nikto ani len netušil prečo ho nepriviezla vládna limuzína.  Dôvodom bolo, že pri presune do Kežmarku im do cesty skočil  jeleň. V aute vystrelili airgaby, praskli okná, vodič sa ľahko zranil. Premiér presadol do iného vozidla a bez problémov viedol rokovanie svojho kabinetu. "Odriadil som vládu, ale priznám sa, že s vysokou pravdepodobnosťou teraz po skončení tlačovej konferencie predsa navštívim zdravotnícke zariadenie," povedal na zasadnutí premiér. 

Z oficiálnej tlačovky odviezli premiéra priamo do nemocnice. Necítil sa po nehode dobre, a tak sa rozhodol že pôjde na vyšetrenie. Predseda vlády smeroval z popradského centrálneho príjmu na CT vyšetrenie, potom sa postavil pred kamery a prezradil svoju diagnózu: "Dostal som goliér. Mám si to dať na noc a nejaké lieky od bolesti mi predpísali."

Aj keď nehoda zatienila oficiálne rokovanie, kabinet predsa len nezabudol na to, prečo do tohto regiónu ministri prišli. Do Kežmarku poputuje jeden a pol milióna eur. Z týchto peňazí sa napríklad dofinancuje zimný štadión, opravia cesty, chodníky, križovatky ale časť pôjde napríklad aj na likvidáciu odpadu v rómskej osade.

Aj napriek zraneniu sa premiér vybral z popradskej nemocnice priamo do tatranského terénu. Ministri si totiž tri mesiace po povodniach obzerali povodňové škody.

Pre rokovanie vlády dokonca vyrúbali desať zdravých stromov v tom najprísnejšom stupni ochrany, aby mohli postaviť mostík pre ľahší prechod ministrov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy