Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rokovanie vlády ovládli opozičné návrhy. Väčšina poslancov chýbala
Zdielať na

Rokovanie vlády ovládli opozičné návrhy. Väčšina poslancov chýbala

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady sa v pondelok predsa len zišli napriek tomu, že tento deň nie je tradičným rokovacím dňom. Do programu sa ale dostala voľba členov Rady Slovenského pozemkového fondu a následne celá plejáda opozičných návrhov.

Účasť poslancov na pondelňajšom rokovaní bola výrazne nízka. Spravidla do miestnosti prichádzajú až v momente hlasovania, aby bola ich účasť hlasovacím zariadením zaznamenaná. Nehlasovalo sa, no prerokovalo sa niekoľko zákonov, ktoré navrhla opozícia. Diskusia bola v parlamente mimoriadne rýchla, do rozpráv sa nemal kto ani zapájať. "Smerákom sa nechce robiť, oni si to radšej nahustia a potom, aby sa mohli flákať.  Druhý dôvod je ten, že sa boja nejakej odbornej konštruktívnej debaty," vyjadril sa poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko. "Je frustrujúce rozprávať niečo stoličkám," povedal opozičný poslanec Boris Kollár. 

Poslanci diskutovali aj o voľbe členov do Rady slovenského pozemkového fondu, pričom v rokovaní budú pokračovať aj v utorok 23. októbra. Rozoberať budú odložené návrhy zákonov. Čaká ich teda desiatka hlasovaní a reč bude aj o voľbe policajného prezidenta. Poslancov opäť neminie ani rokovanie o ústave zastropovania veku odchodu do dôchodku, či ústavných sudcov. 

Rokovanie poslancov, ktoré netradične prebiehalo v pondelok, označili aj za deň bez hlasovania. Keďže v parlamente je posledné dni minimum poslancov je otázne, či ľudia budú ochotní tolerovať diskusiu o takzvanom rozmrazovaní platov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy