Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V popradskej nemocnici ošetrovali premiéra Pellegriniho. Zrazil sa s jeleňom
Zdielať na

V popradskej nemocnici ošetrovali premiéra Pellegriniho. Zrazil sa s jeleňom

Google News Button Sledovať správy

VEĽKÁ LOMNICA / Vozidlo, v ktorom sa v utorok dopoludnia viezol predseda vlády malo nehodu. Do bočnej časti auta narazil jeleň. Nehoda sa stala na ceste pri Veľkej Lomnici. Nikto sa vážne nezranil, no premiér musel po nehode vyhľadať lekársku pomoc.

Na úseku cesty medzi Popradom a Veľkou Lomnicou skočil do cesty vládnej limuzíny menší jeleň. ​V aute v tom čase sedel podľa premiér Peter Pellegrini spolu so svojou ochrankou. 

Pri strete so zvieraťom sa ľahko zranil vodič auta, ošetrili ho na mieste a prevoz do nemocnice nebol nutný. "Chvalapánubohu, vodič zareagoval veľmi dobre, aj napriek tomu, že sa to stalo tesne pri ňom, zabrzdil, nezišli sme ani z cesty, s nikým sme sa nezrazili," opísal incident Pellegrini s tým, že on následne prestúpil do iného auta, vodič aj ochrankár počkali na mieste na príchod polície a záchranných zložiek. 

​Zranené zviera zostalo ležať na krajnici a postaralo sa o neho príslušné poľovné združenie. 

Zrážka mnohých prekvapila, pretože úsek nepatrí v regióne k nebezpečným, kde by často dochádzalo k zrážkam s vysokou zverou. Nehodu riešia kežmarskí dopravní policajti. 

​Po stretnutí vlády sa premiér Pellegrini predsa len dostavil na vyšetrenia do popradskej nemocnice, kam ho sprevádzala aj ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Doktori zvažovali vyšetrenie na röntgene a CT prístroji. Po dôkladnom vyšetrení dostal Peter Pellegrini ortopedický goliér, ktorý má na odporúčania doktorov premiér nosiť pri dlhodobej záťaži. "Mám si to dať na noc a nejaké lieky od bolesti mi predpísali," dodal premiér.

Aj napriek zdravotným ťažkostiam sa premiér rozhodol pokračovať vo svojom programe a spoločne s ministrami v Tatranskej Javorine. 

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy