Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Danko oznámil, že za prezidenta kandidovať nebude. Dôležitá je SNS
Zdielať na

Danko oznámil, že za prezidenta kandidovať nebude. Dôležitá je SNS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda NR SR a strany SNS Andrej Danko v utorok vyhlásil, že nebude kandidovať na post prezidenta v budúcoročných voľbách. Povedal to počas zahraničnej cesty v Turecku. Podľa jeho slov, ho čaká dôležitá úloha a program so stranou národniarov.

"Budem sa snažiť, aby SNS mala kandidáta. SNS má 15 poslancov, musí mať kandidáta na prezidenta," povedal Andrej Danko po tom, čo vylúčil svoju kandidatúru na post prezidenta. Urobil tak počas služobnej cesty, summitu v tureckej Antalyi, kde rokoval s 39 lídrami euroázijských krajín. 

​Danko uvažuje o tom, ako pripraviť nový program SNS pre parlamentné voľby a získať väčší mandát. "Chcem presvedčiť, že všetky naše kroky, či už dovolenkové poukážky, zdanenie obchodných reťazcov, ktoré zdierajú našich poľnohospodárov, mali význam. Nie je ľahké získať väčšiu politickú podporu, ale myslím, že v mojom veku by som mal o ňu zabojovať. Keď budem mať väčšie šediny, môžem zabojovať o takéto pozície - miesto prezidenta," dodal. 

Na summite za podnikateľov

Účasťou na summite chce zlepšiť postavenie slovenských podnikateľov na svetovom trhu a na východ od nás, kde je vysoký potenciál obchodného rastu. "Nesmieme to podceniť na žiadnej úrovni a musíme podporovať nadviazanie korektných vzťahov. Aj preto je toto podujatie výnimočnou príležitosťou diskutovať o zásadných otázkach rozvoja spolupráce medzi Európou a Áziou, ktoré sa svojim významom dotýkajú celého medzinárodného spoločenstva," povedal počas svojho vystúpenia. Podľa jeho slov je dôležité aby Slovensko malo spojenectvá a partnerstvá. "Dnes, možno viac ako včera, je dôležité ukázať, že sme schopní spolu sedieť za jedným stolom a viesť konštruktívny a vecný dialóg," dodal vo vo svojom prejave.

Pozrite si reportáž o Dankovi a jeho vysokoškolskom titule:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy