Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico: Keby som bol premiérom, miliónová odmena za informácie o vražde Kuciaka by platila
Zdielať na

Fico: Keby som bol premiérom, miliónová odmena za informácie o vražde Kuciaka by platila

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý predseda vlády Robert Fico sa v utorok počas tlačovej besedy Smeru vyjadril k miliónu, ktorý sľúbil tomu, kto podá informácie o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Tvrdí, že keby bol teraz premiérom, stále by to platilo.

​Počas tlačovej konferencie strany Smer sa jedna z novinárok opýtala Roberta Fica na miliónovú odmenu za informácie o vražde novinára Jána Kuciaka, kedže vyšetrovanie nateraz dospelo k obvineniu štyroch osôb. Otázka tak znela, či si Fico myslí, že informácia, ktorú poskytol jeden z obvinených je možno hodná odmeny milión eur. "Obvinený hovorí preto, lebo je obvinený. Nespájal by som to s touto udalosťou," vyjadril sa na začiatok.

"Je bežné vo svete, že ak ide o závažný zločin, no tak sa motivujú svedkovia a ľudia, aby poskytovali informácie. Už teraz nie som vo funkcii predsedu vlády, ale keby som tu sedel ako predseda vlády, tak vám poviem, že tá odmena stále platí. Ak by niekto prišiel s informáciami o vražde, objednávateľoch, bolo by zrejmé, kto je za všetkým, tak by bol štát pripravený túto sumu vyplatiť," pokračoval vo vysvetľovaní Fico. Ďalej povedal, že vzťahovať sa to na obvineného ale nemôže. Podľa jeho slov rozpráva len preto, že sa bojí. 

​​Robert Fico ešte ako premiér, po mimoriadnom stretnutí s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom, vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a prezidentom Policajného zboru Tiborom Gašparom, a spolu s riaditeľom Slovenskej informačnej služby Antonom Šafárikom uviedol, že ponúka milión eur každému kto poskytne informácie o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky Kušnírovej. Vláda to vyhlásila ešte 26. februára, deň po nájdení ich tiel v dome vo Veľkej Mači, kde spolu dvojica bývala. 

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy