Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
SNS a Most-Híd rokovali, Ondrejcsák zatiaľ zostáva na svojom mieste
Zdielať na

SNS a Most-Híd rokovali, Ondrejcsák zatiaľ zostáva na svojom mieste

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedovia vládnych strán SNS a Most-Híd Andrej Danko a Béla Bugár mali dnes rokovať s Ministrom obrany Petrom Gajdošom a štátnym tajomníkom Róbertom Ondrejcsákom o upokojení situácie vo vedení rezortu. Dlhodobé napätie eskalovalo najmä po víkendovej výzve SNS, aby Most Ondrejcsáka na ministerstve vymenil.

Po dnešnom stretnutí nebolo žiadne oficiálne vyjadrenie a tak Ondrejcsák v kresle štátneho tajomníka zostane. Robert Ondrejcsák je v strede najnovšieho konfliktu medzi koaličnými partnermi Slovenskou národnou stranou a Bugárovou stranou Most-Híd. Podpredseda národniarov a šéf Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko ho vyzval, aby zverejnil všetky priame aj nepriame príjmy za prednášky a publikačnú činnosť od zbrojárskych lobistov. A stranu Most-Híd vyzval, aby tohto štátneho tajomníka vymenila.

"Vrcholom je, keď sa štátny tajomník za Most-Híd na rezorte obrany oprie do SNS z neprijateľných pozícií. Priateľ lobistov sponzorovaných Saabom nemá právo útočiť do SNS,“ tvrdí Hrnko. Ondrejcsákov stranícky šéf Béla Bugár ho tiež kritizoval. „Ak má pán Ondrejcsák problém, má to riešiť vo vnútri a so svojím nadriadeným, teda ministrom obrany, a nie so SNS. Akoby sa cítil náš minister napr. na doprave, keby na neho takto útočil štátny tajomník za SNS?„ pýtal sa Bugár.

Plánovaná modernizácia slovenských ozbrojených síl so sebou prináša aj viaceré podozrenia z netransparentného financovania, čo ministerstvo obrany popiera:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy