Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na priecestí došlo k zrážke vlaku s autom, medzi cestujúcimi boli aj deti
Zdielať na

Na priecestí došlo k zrážke vlaku s autom, medzi cestujúcimi boli aj deti

Archívna reportáž

PORUBKA / Na železničnom priecestí v Porubke v okrese Žilina prišlo k zrážke osobného auta s vlakom. Vo vlaku sa nachádzalo 48 dospelých cestujúcich a viac ako dve desiatky detí. Na miesto nehody okamžite prišli hasiči.

Tridsaťročný Ľuboš narazil do prechádzajúceho vlaku v Porúbke, ktorý šiel z Turia smerom do Žiliny. Signalizácia fungovala, mladý vodič, ktorý bol v aute sám tvrdil, že sa na sekundu zamyslel. Hasičský záchranný zbor okamžite po ohlásení nehody prišiel na miesto nešťastia. Mladý vodič osobného auta sa tak druhýkrát narodil. ​Pri nehode sa len ľahko zranil a utrpel šok. O jeho zdravotný stav sa postarala Záchranná zdravotná služba. 

Cestujúcim z vlaku sa podľa dostupných informácii našťastie nič nestalo."Utekali sme ku vlaku, vlak zostal stáť asi 150 metrov od zrážky aby sme zistili či tam nie sú zranené osoby," povedal veliteľ zásahu Miroslav Korduliak. Vo vlaku sa nachádzalo 71 cestujúcich, z čoho 23 bolo detí. Devätnásť detí bolo z materskej školy v Rajci. Išli na výlet do Žiliny, kde mali mať exkurziu v žilinskej synagóge. "Zľakli sme sa potom sme zbadali auto ktoré sa od nás odrazilo a už sme vedeli že je zle," opísala situáciu učiteľka z Materskej školy Veronika Hálková.  Po ukončení prác HaZZ, sa hasiči povenovali aj škôlkarom. Na miesto udalosti bol následne privolaný aj evakuačný autobus, ktorý previezol deti do mesta Rajec. Železničná trať bola v tomto úseku odstavená. 



Pozrite si archívnu reportáž o nehode nákladiaka, kamióna áut:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy