Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Trnavčan po zásahu NAKA vyskočil z balkóna. Ozbrojení kukláči boli aj na východe
Zdielať na

Trnavčan po zásahu NAKA vyskočil z balkóna. Ozbrojení kukláči boli aj na východe

SLOVENSKO / Národná protizločinecká jednotka zasahovala vo viacerých mestách Slovenska. Jej terčom mali byť ľudia, namočení v drogovom biznise. Rozsiahla policajná akcia sa nezaobišla bez problémov. V Trnave sa zadržanému mužovi podarilo vytrhnúť policajtom a s putami na rukách vyskočiť z balkóna. V putách skončil aj 33 ročný Košičan. Policajti v pondelok v noci prehľadávali garáž, ktorú mal v prenájme.

Polícia mala podľa zistení TV JOJ vykonávať raziu v jednom z bytov na Veternej ulici v Trnave, kde sa údajne varili drogy. Vyšetrovatelia mali dokonca počas domovej prehliadky objaviť aj zariadenie na výrobu pervitínu. Dvoch mužov podľa našich zistení na mieste zadržali. Jeden z nich sa mal ale s putami na rukách vytrhnúť hliadke, ktorá ho strážila, a rozbehnúť sa cez otvorené balkónové dvere na terasu, odkiaľ následne spadol približne zo šiesteho poschodia na zem. 

Prezídium policajného zboru sa k úmrtiu nevyjadrilo, no na otázky zodpovedalo Ministerstvo vnútra. "Prípadom sa zaoberá Inšpekcia Ministerstva vnútra, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin - marenie úlohy verejným činiteľom,  so spôsobením obzvlášť závažného následku v súbehu s trestným činom usmrtenia,"  uviedla hovorkyňa Andrea Dobiášová. Nebohý 31- ročný Juraj Š. bol podozrivý z páchania drogovej trestnej činnosti. S najväčšou pravdepodobnosťou by ho čakalo obvinenie. Inšpekcia teraz bude skúmať, či a do akej miery zasahujúci policajti zanedbali svoje povinnosti.

NAKA odniesla v putách aj Košičana

Príslušníci NAKA zasahovali v tichej štvrti mesta krátko po jednej v noci. Kriminalisti obsadili garáž na Lomnickej ulici, a zadržaného Košičana, ktorý má priestory už niekoľko rokov v prenájme strážili ozbrojení kukláči. Policajti prehľadali každý centimeter objektu. Podľa nášho zdroja ,z prostredia vyšetrovania, sa mali aj u neho nájsť drogy. Policajti prehliadku priestorov ukončili asi po dvoch hodinách. Muža posadili do auta a previezli do cely.

Na východe to ani zďaleka nekončilo

Počas pondelňajších razií mali v putách skončiť viacerí muži. Na východe zasahovali policajti okrem Košíc aj v Prešove. Zadržali tu distribútora, ktorý mal mať pri sebe asi 70 gramov pervitínu. Ďalšieho muža zatkli v Ružomberku, kde zaistili asi 400 gramov drogy. Drogy pri tom mali údajne vyrábať v Trnave a odtiaľ ich mali distribuovať po celom Slovensku. Počas domových prehliadok mali policajti zadržať okrem drog aj nelegálne zbrane. Stanovisko polície nebolo poskytnuté ani v tomto prípade.

Pozrite si reportáž o zásahu NAKA v garáži v Košiciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy