Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sulík kritizuje Progresívne Slovensko. Tvrdí, že nevie súperiť korektne
Zdielať na

Sulík kritizuje Progresívne Slovensko. Tvrdí, že nevie súperiť korektne

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Richard Sulík tak urobil po tom, ako podpredseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka v propagandistickom videu vytrhol z kontextu jeho slová.

"My si práve myslíme, že silná Európska únia je zárukou našej demokracie a slobody," prezentuje vo videu Šimečka hneď po zostrihu výrokov niektorých politikov, ktorí akoby mali na to iný názor. Medzi inými použili aj výrok predsedu strany SaS Richarda Sulíka "treba zavrieť hranice". 

"Dnes môžeme my všetci slobodne cestovať, študovať alebo pracovať kdekoľvek v Európe a všade sme doma," dodáva Šimečka. 

Spracovanie videa Sulíkovi nebolo veľmi po vôli a na sociálnej sieti sa k tomu vyjadril a vysvetlil celý kontext svojho výroku. "Išlo o to, že do Európy sa valí množstvo migrantov (ktorých vy na rozdiel od nás vnímate ako obohatenie) a pokiaľ chceme, aby jedna z veľkých výhod EÚ ostala zachovaná a to zrušené hraničné kontroly medzi členskými štátmi (Schengen), musíme chrániť tie hranice vonkajšie a v prípade pretrvajúceho prívalu migrantov musíme tieto hranice zavrieť. VONKAJŠIE!" zdôraznil Sulík. 

Vo videu to totiž vyzerá tak, akoby jeho tvrdenie dávali do protikladu s voľným cestovaním po Európe. "Pritom, nikdy som sa nevyjadril proti Schengenu, naopak, často som sa vyjadril, že to je pre mňa jedna zo štyroch hlavných výhod nášho členstva v EÚ," dodal predseda strany SaS. 

Richard Sulík sa už skoršie vyjadril skepticky o spolupráci strany Progresívne Slovensko a Spolu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy