Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajta obžalovali zo znásilnenia syna. Odvolací súd sa ho už dvakrát zastal
Zdielať na

Policajta obžalovali zo znásilnenia syna. Odvolací súd sa ho už dvakrát zastal

Zdroj: ISIFA

OLOMOUC / Nevedia, čo sa presne stalo, ale vedia, že to bolo znásilnenie. Tak možno v skratke zhrnúť postoj vyšetrovateľov Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov, prokurátora aj sudcu krajského súdu k prípadu policajta obžalovaného zo znásilnenia vlastného syna. To odmietol Vrchný súd v Olomouci a súdeného otca sa už dvakrát zastal. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Policajt z malého moravského mesta so sklopenou hlavou počúval verdikt, podľa ktorého mal ísť na 5,5 roka do väzenia za znásilnenie päťročného syna. Dvakrát rozsudok zrušili odvolací sudcovia a pred tretím pojednávaním dali jasne najavo, že majú veľké pochybnosti, či sa nejaký trestný čin skutočne stal.

Trestné oznámenie podala na otca jeho bývalá partnerka s tým, že sa chlapec zveril starým rodičom, že sa otec pri jednej z hier pomočil. Pri výsluchu policajtov bol prítomný aj policajný psychológ, ktorý do správy napísal, že chlapec mohol myslieť opisom situácie aj to, že u otca došlo k vyvrcholeniu. Od tej chvíle sa vyšetrovanie uberalo už len týmto smerom, informuje portál novinky.cz.

Policajt sa bráni 

Policajt sa celý čas bránil, že syna nezneužil, pri hre sa mu vraj už veľmi chcelo ísť na záchod a keď na neho syn skočil, došlo u neho k malému úniku moču. Vyšetrovatelia ale dospeli k záveru, že údajne syna donútiť k orálnemu sexu. Obvinenia, ktoré prevzal i rozsudok, potom upravili v tom zmysle, že otec nezisteným spôsobom syna k tomu prinútil. 

Nejasnosti v obvinení 

Práve výraz "nezisteným spôsobom" sudcom prekážal. "Súd nehodnotil všetky dôkazy, preberá tvrdenia obžaloby a niektoré skutočnosti zostávajú len v rovine hypotetickej, "uviedli sudcovia. Nepáčilo sa im, že policajt bol odsúdený, hoci podľa znaleckých posudkov nič nenasvedčuje tomu, že by mal syna zneužiť.

Celé vyšetrovanie sprevádza aj fakt, že chlapec bol podľa olomouckého súdu do niektorých odpovedí nasmerovaný. "Skutku, pokiaľ sa vôbec stal, bol prítomný iba obžalovaný a jeho syn. Všetky ostatné dôkazy sú len nepriame a sprostredkované," dodali sudcovia a prikázali, aby prvostupňový súd znovu celú vec prejednal. 

Na súd čaká aj austrálsky kardinál Pell, ktorého obvinili zo sexuálneho zneužívania. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy