Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Kde je najlepšie si založiť rodinu? Slovensko svojim umiestnením poriadne prekvapilo
Zdielať na

Kde je najlepšie si založiť rodinu? Slovensko svojim umiestnením poriadne prekvapilo

BRATISLAVA / Napriek tomu, že sa mnohí z nás sťažujú, ako ťažké je v dnešnej dobe uživiť rodinu, je práve podľa prieskumu Slovensko druhou najlepšou krajinou v Európe na založenie si rodiny. Predbehlo dokonca aj Švajčiarsko, ktoré skončilo na poslednom mieste. Rozhodovali tieto kritériá.

Krásne druhé miesto si vyslúžilo Slovensko v prieskume Wren Kitchens s názvom We Are Family Index. Ten odhalil zoznam najlepších a najhorších krajín na založenie si rodiny a výchovu detí, informuje portál Slovak Spectator

Prvenstvo si vyslúžilo Grécko, ktoré iba o kúsok predbehlo Slovensko. Na treťom mieste skončila Česká Republika, za ňou nasledovalo Estónsko, Poľsko, Španielsko, Maďarsko, Fínsko, Nemecko a Rakúsko. 

Wren spravila analýzu 25 krajín Európy. Do úvahy pritom vzala niekoľko kritérií - odchod na materskú dovolenku, výdavky na život, ceny nehnuteľností a výdavky na dieťa. Každý jeden z týchto faktorov podrobne preskúmala a skombinovala do všeobecného hodnotenia. Údaje tak poukázali na to, že v Grécku, na Slovensku a v Česku sú stále ceny domov, výdavky na život a dieťa v dostupnej cene. 

Celkovo sa Švajčiarsko umiestnilo na poslednom mieste, pretože sa ukázalo, že je úplne na spodku rebríčka vo všetkých kritériách. O tom, že na Slovensku nie je až tak zle svedčí aj ďalší prieskum, podľa ktorého deväť z desiatich Slovákov sa považuje za šťastných: 

Naši rakúski susedia prichádzajú z návrhom, aby rodičia, ktorí pracujú v Rakúsku, ale ich deti žijú na Slovensku, dostávali nižšie prídavky na dieťa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy