Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zlodeji v noci ukradli zo ZOO prasa. Kompetentní tušia, čo sa s ním stalo
Zdielať na

Zlodeji v noci ukradli zo ZOO prasa. Kompetentní tušia, čo sa s ním stalo

ŽIAR NAD HRONOM / Z mini ZOO v Žiari nad Hronom v noci zmizlo prasa. Jednu z troch svíň zlodeji na mieste usmrtili a zobrali preč. Všetko nasvedčuje tomu, že zviera zabili pre mäso.

Rozľahlý park Šefana Moyzesa na noc hliadka mestskej polície zatvára. To, že vo výbehu chýba jedno z troch zvierat si všimol až ošetrovateľ. Keď prišiel prasatá nakŕmiť, našiel už len krvavé stopy a veľký drevený kyjak. "Predpokladáme že zviera omráčili, našiel sa kyjak, a potom podrezali. Zviera ťahali k plotu a prehodili," vraví náčelník mestskej polície Róbert Šiška. 

Mladá ošípaná má približne 90 až 100 kíl, zlodeji sa zrejme poriadne zapotili. Preskočiť aj so zabitým zvieraťom museli dva ploty. "Predpokladám, že nešlo o jedného páchateľa, museli byť 2 až 3 komplici," pokračuje Šiška. Park aj malé ZOO spravuje mesto, škody na zabitej ukradnutej svini zatiaľ nevyčíslili. Všetky zvieratá sú však pod neustálym dohľadom priemyselných kamier, nočné zábery stále analyzujú.

Prasa však nie je prvým zvieraťom, ktoré odtiaľto zmizlo. Zlodeji tu už v minulosti ukradli aj kozu. "Psy miznú, kone miznú, hovädzí dobytok mizne, takže sa nečudujem," vraví domáci. Podľa ďalšieho ide zrejme o niekoho, kto trpí hladom. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy