Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poslanci po Vianociach prvýkrát zasadali. Medzitým sa veľa zmenilo
Zdielať na

Poslanci po Vianociach prvýkrát zasadali. Medzitým sa veľa zmenilo

Google News Button Sledovať správy

BRTISLAVA / Poslanci v utorok po dlhej predlhej prestávke opäť sedia v laviciach. Naposledy sa videli pred Vianocami. Medzitým sa ale toho veľa zmenilo. Zákonodarci majú dve nové kolegyne a dvaja kotlebovci majú štatút obžalovaných.

Poslanci Mizík a Mazurek majú na krku obžaloby z rasovo motivovaných trestných činov a momentálne ich čaká súd. "Ja som hovoril o konkrétnej skupine ľudí, to znamená o skupine ľudí, ktorá sa rozhodla žiť asociálnym spôsobom života, teda dobrovoľne. Povedal som, že aj Rómovia sú asociáli, to znamená, že to je rozdiel," bráni sa mladý poslanec Mazurek a obhajuje svoje ostré výroky na rómsku etniku. 

"Ja ich považujem za nacistov, antisemitov a to je trestné," hovorí poslanec František Šebej. Predseda strany Most-Híd Béla Bugár odporučil členom Kotlebovej strany, aby si dávali pozor, čo hovoria. 

V parlamente tiež nastala niekoľkonásobná výmena stráží. Z Národnej rady odchádzali novozvolení župani. Juraj Droba by sa ale ešte chcel vrátiť. "Tak dúfam, že som tu ešte nepovedal posledné slovo." Na programe aktuálnej schôdze boli osemročné gymnáziá, príplatky za nočnú, či víkendovú prácu, ale kontroverzné poslanecké platy. "Ja si myslím, že zdaniť paušálne náhrady nie zlý nápad, uvidíme, ako sa dohodneme," dodal Bugár.

Dočasne si poslanci zvýšili plat symbolicky o euro: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy