Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dodávka plná nelegálneho tabaku. Škoda sa vyšplhala na 85 000 eur
Zdielať na

Dodávka plná nelegálneho tabaku. Škoda sa vyšplhala na 85 000 eur

MICHALOVCE / Dodávku plnú nelegálneho tabaku sa podarilo odhaliť michalovským colníkom. Vodič im pritom tvrdil, že preváža iba nejaké ovocie a zeleninu, ktorá má skončiť na východe Slovenska. Ale skúsených colníkov a špeciálne vycvičeného psa na vyhľadávanie tabaku sa mu oklamať nepodarilo.

Viac ako jedna tona nelegálneho tabaku. To je množstvo, ktoré sa colníkom podarilo odhaliť pri bežnej kontrole v obci Bánovce nad Ondavou. Dodávku s maďarským evidenčným číslom zastavili colníci včera podvečer.

Vodič im tvrdil, že okrem ovocia a zeleniny nepreváža nič viac. Colníkom sa ale zdalo niečo podozrivé a tak vozidlo dôkladnejšie skontrolovali. Pomáhal im pri tom aj špeciálne cvičený pes na vyhľadávanie tabaku. Po otvorení batožinového priestoru natrafili na obrovské množstvo voľne uložených tabakových listov. Vodič pritom nemal pri sebe žiadne doklady o prevoze takéhoto tovaru.

Colníci preto dodávku, podozrivého vodiča aj nelegálny tovar okamžite zaistili. Po odvážení zaisteného tabaku navyše zistili, že vo vozidle sa ukrývalo viac ako 1 150 kilogramov sušenej suroviny. Finančný únik na cle a daniach bol vyčíslený až na 85 tisíc eur. Prípad už prevzal vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy. Vodičovi, ktorý je momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia hrozí v prípade dokázania viny až päťročný pobyt za mrežami.

Pred pár dňami zadržali colníci k Košickom okrese nelegálny tabak. Odviedli mamu, otca a aj syna:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy