Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nový podpredseda Smeru Raši: Nie je dôvod odvolať Kaliňáka, pracuje stopercentne
Zdielať na

Nový podpredseda Smeru Raši: Nie je dôvod odvolať Kaliňáka, pracuje stopercentne

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Košický primátor, a po sobotňajšom sneme Smeru aj nový podpredseda strany, Richard Raši sa len pár hodín po zvolení objavil aj v diskusnej relácii. Po expresívnom prejave Roberta Fica predstavil aj on svoju víziu politiky Smeru a jej cieľov.

 Richard Raši vidí svoju úlohu v tom, že problémy z regiónov bude schopný priniesť k špičkám Smeru a ministrom. Odpovedal tak na otázku, či nevadí, že po novom má tri funkcie – je primátorom Košíc, poslancom NR SR a po sobotňajšom sneme strany Smer-SD aj podpredsedom strany.

„Regionálna politika a kontakt s regiónom bol najsilnejšou stránkou Smeru, ale v poslednom čase je toľko problémov, ktoré musia riešiť ministri. Stávajú sa z nich ministri profesionáli a nemajú čas byť politikmi. To odznelo aj na smene, že treba sa opäť vrátiť do regiónu,“ povedal Raši s tým, že ministri nestíhajú byť toľko v regióne, ako by si ľudia priali. V tom teda vidí svoju úlohu – sprostredkovať problémy regiónu ministrom. Raši to povedal v relácii V politike televízie TA3.

Pokles dominancie Smeru

Pripomenul, že aj na sneme sa hovorilo o tom, že ministri a štátni tajomníci musia ľuďom viac vysvetľovať, čo urobili. Nedostatok komunikácie s ľuďmi môže byť aj príčinou poklesu dominancie Smeru v župných voľbách. Dôvodom, prečo má Smer menej poslancov a predsedov VÚC je aj to, že opozícia sa mobilizovala a koalícia sa nevedela spojiť, vysvetľoval Raši, ktorý prehral v Košickom kraji o menej ako 900 hlasov. Ako pokračoval, za jeho prehrou môže byť parkovacia politika a masívne investície do električkovej trate, ktoré spôsobili zápchy v meste.

Pokiaľ ide o ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý sa vzdal funkcie podpredsedu strany, podľa Rašiho toto rozhodnutie v ňom zrelo dlhšie. „Nikto s ním nechce stratiť kontakt,“ dodal. Raši okrem toho odmietol, že mal byť ministrom práce. Pripomenul, že aj premiér Robert Fico je s výkonom terajšieho šéfa rezortu Jána Richtera spokojný.

Raši takisto vyslovil podporu aj ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi, ktorý si podľa neho robí svoju prácu „stopercentne“ a nie je dôvod ho odvolať. Ako na záver dodal, momentálne si nevie predstaviť lepšiu koalíciu ako je Smer, SNS a Most-Híd. Táto koalícia plní všetko, funguje dobre. Verí, že vo voľbách 2020 bude víťazom Smer, ktorý si sadne za stôl so štandardnými proeurópskymi stranami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy