Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Toto je úroveň slovenskej politiky. Fico so Sulíkom si nadávajú si do korupčníkov a zhúlencov
Zdielať na

Toto je úroveň slovenskej politiky. Fico so Sulíkom si nadávajú si do korupčníkov a zhúlencov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico a líder opozície Richard Sulík sa v posledných dňoch sporia o tom, aké má byť miesto Slovenska v novej Európskej únii. Fico tvrdí, že máme byť v jej prvej lige, Sulík to spochybňuje. No a popri tom sa navzájom označujú za zhúlenca a korupčníka.

Predsedovi strany Sloboda a Solidarita sa nepáči, že predseda vlády o ňom opakovane hovorí ako o zhúlenom politikovi. Stalo sa tak aj tento týždeň pri veľmi dôležitej téme budúcnosti Slovenska v únii. No a v prekáračkách pokračovali aj v piatok.

"Celý jeho Smer je ideovo vyprázdnená strana, kde sa všetci venujú len korupcii," vyhlásil v reakcii na Ficove slová, Sulík. 

"Asi by som povedal, že ako obyčajne, asi bol zhúlený," povedal Fico na adresu Sulíka ešte vo štvrtok na tlačovej konferencii. 

"Keď on prestane o mne šíriť klamstvá, ja prestanem o ňom šíriť pravdu, napríklad takú, že berie úplatky z dotácií určených na uhoľné bane. To je vec na basu," pokračoval v piatok vo svojej reakcii Sulík.

"Prečo ja mám reagovať na zhúleného politika, veď už mi dajte s týmito vecami prosím svätý pokoj," povedal v piatok Fico.  

Jadro či druhá liga? 

Vráťme sa však ku podstate. Kým Fico je presvedčený, že Slovensko by malo zostať v jadre, alebo inak, v prvej lige Európskej únie pri Nemecku, Francúzsku, Rakúsku, Holandsku a iných vyspelých krajinách, Sulík v tom vidí riziká.

Nad miestom Slovenska v akejsi novej únii samozrejme uvažujú aj iní politici, a skôr sa prikláňajú ku Ficovmu vnímaniu situácie.

"Je to veľmi nešťastné, ako sa pán Sulík vyjadruje na adresu smerovania Slovenskej republiky o to viac, keď je europoslancom," myslí si Andrej Danko.

"Ak vieme s týmito krajinami spolupracovať a byť s nimi v jadre Európskej únie a dobiehať ich, tak je to podľa mňa len v záujme Slovenska," reagoval poslanec Miroslav Beblavý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy