Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Danko upozorňuje, že kontrola tašiek a ruksakov bude na ulici bežná
Zdielať na

Danko upozorňuje, že kontrola tašiek a ruksakov bude na ulici bežná

Google News Button Sledovať správy

LONDÝN,BRATISLAVA / Medzi obeťami ani medzi zranenými pri útoku, podľa doterajších informácií nášho ministerstva zahraničných vecí, neboli občania Slovenska. Útok odsúdili aj naši politici a po londýnskych udalostiach je podľa Andreja Danka potrebné poučiť sa a dokonca zmeniť našu legislatívu, aby mohlo Slovensko lepšie predchádzať prípadným útokom teroristov.

"Zdieľame smútok Londýnčanov po včerajších útokoch. Úprimnú sústrasť rodinám. Teroru čelíme spoločne a bez strachu," prezident Andrej Kiska poslal britskej kráľovnej sústrastný telegram. Aj Robert Fico reagoval na sociálnej sieti. "Odsudzujem amorálny teroristický útok v Londýne a zároveň vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí." Práve na tému zvýšenia bezpečnosti chce rokovať s partnermi na európskej úrovni.

Predseda vlády je v permanentnom kontakte s bezpečnostnými zložkami štátu. Slovensko je pripravené poskytnúť Veľkej Británii všetky potrebné spravodajské informácie, ktoré by mohli pomôcť k vyšetreniu tohoto ohavného teroristického činu. "Bude normálne, že na verejnom priestranstve aj do budúcna sa budú viac kontrolovať tašky a ruksaky. Viac si musíme všímať naše okolie," hovorí Danko. 

Ráno požiadal políciu o sprísnenie bezpečnostných opatrení na podujatí, ktoré prebiehalo na bratislavskom hrade a v súvislosti s bezpečnosťou bude iniciovať aj zmenu zákonov. Zmeny by sa mali týkať trestov za teroristické činy, opatrenia na pôde parlamentu. Myslí si, že si budeme musieť zvyknúť aj na kontroly a sprísniť opatrenia na kultúrnych a iných podujatiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy