Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matovič odmieta vypovedať. Nechce ani ochranku
Zdielať na

Matovič odmieta vypovedať. Nechce ani ochranku

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Igor Matovič odmietol policajnú ochranu. Podľa neho stojí za vyhrážkami predseda parlamentu Andrej Danko. Od koalície si vyslúžil psychickú diagnózu.

Igor Matovič odmieta policajnú ochranku, napriek tomu, že tvrdí, že sa mu niekto vyhrážal smrťou. Rozhodol sa, že do parlamentu nebude chodiť, pretože pôvodcom jeho problémov má byť Andrej Danko, predseda parlamentu. 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Matoviča kontaktovali. Chceli zistiť viac informácií k údajnému zastrašovaniu jeho osoby. Líder OĽaNO však policajtom povedal, že im neverí a odišiel.

"Pán poslanec odmietol poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, ktoré bu polícii pomohli zistiť skutkový stac a identifikovať páchateľa, rovnako odmietol podať trestné oznámenie. Pán poslanec tiež odmietol policajnú ochranu," povedal Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru.

"Chcú ma vidieť slabého s ochrankou, čo po troch mesiacoh? Dajú ma dole?" pýta sa Matovič. Zo strany opozičných poslancov si vyslúžil podporu, od koaličných, naopak, psychickú diagnózu. 

Na adresu Matoviča sa vyjadril aj líder Sme rodina, ktorý tvrdí: "Aj tehotný, aj nie, odídem alebo nie, ale uznávam, aj keď s ním často nesúhlasím, že faktu tu zvádza boj."

Súvisiace články