Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Igor Matovič končí v parlamente. Tvrdí, že sa mu vyhrážali smrťou
Zdielať na

Igor Matovič končí v parlamente. Tvrdí, že sa mu vyhrážali smrťou

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Lídrovi hnutia OľaNO sa pred voľbami vyhrážali. Domov mu prišli v obálke dva ostré náboje s výhražným textom. Uviedol to v pondelok na tlačovom brífingu samotný Igor Matovič.

"Ako jediný sa nebojím povedať, že Robert Fico berie úplatok od Ladislava Bašternáka. Ako jediný sa nebojím povedať, že Robert Kaliňák vzal úplatok 600 tisíc eur od Ladislava Bašternáka," vyhlásil Igor Matovič. 

"Som pre nich nebezpečie, lebo sa ich nebojím a veľmi dobre o tom vedia. Zrejme preto začal pred dvomi rokmi hon, kedy sa rozhodli, že ma zničia," povedal Matovič a vyhlásil, že končí v parlamente. 

Na tlačovej besede hovoril o vyhrážkach, ktoré dostával on aj jeho rodina. Okrem iného zmienil aj obálku, v ktorej mu prišli dve nábojnice.

"Venčil som psa a popri tom pristúpil ku mne pán. Prvé slovo bolo vulgárne, pokračoval tým, že do pondelka máš termín a vypadneš odtiaľ, inak ti nájdem sám vlak. My ťa vyhadzovať nebudeme. Keď s tým pôjdeš na políciu, len to urýchliš," povedal v emotívnom prejave líder OľaNO. 

Podľa jeho zistení je za vyhrážkami blízky človek Andreja Danka, má byť z Revúcej. Matovič ale vyhlásil, že svojich voličov nezrádza a poslaneckého mandátu sa nevzdáva. Odmieta len chodiť do parlamentu, ktorý podľa jeho slov vedie "psychopat Danko"

Danko a iní

"Moje osobné presvedčenie je, že toho človeka, ktorý sa mi mal vyhrážať tým, že mi nájde vlak, poslal psychopat, ktorý dnes vedie Národnú radu," vyhlásil Matovič na adresu Danka. 

"Rozhodnutie predsedu OĽaNO-NOVA chodiť do parlamentu ako "slobodný človek"  Béla Bugár, predseda strany Most-Híd a podpredseda NR SR, považuje za svojský spôsob narábania s poslaneckým mandátom, ktorý určitú nevôľu môže vyvolať  práve v radoch opozície," reagovala strana MOST-HÍD na tlačový brífing lídra OľaNO. 

"S kolotočárskym štýlom politiky Igora Matoviča často nesúhlasím, ale od úplného začiatku bol na správnej strane barikády," vyhlásil Juraj Droba, poslanec NR SR a kandidát na župana Bratislavského samosprávneho kraja za koalíciu SaS a OĽaNO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy