Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Je to len politické divadlo. Matovič je klamár, vyhlásil Dankov kancelár
Zdielať na

Je to len politické divadlo. Matovič je klamár, vyhlásil Dankov kancelár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vedúci kancelárie Národnej rady SR, Daniel Guspan, vo štvrtok na tlačovej konferencii obvinil poslanca Igora Matoviča z klamstva. Podľa Guspana predseda hnutia OľaNO len zakrýva svoje vlastné škandály.

"Opakujem, Matovič klame. Nikto listy poslancom NR SR nečíta. Táto predstava je načisto zvrátená. Je to len politické divadlo," vyhlásil veľmi dôrazne vo štvrtok na tlačovej konferencii vedúci kancelárie Národnej rady SR Daniel Guspan. 

"Odmietam zaťahovať moju osobu do prekrývania škandálov pána Matoviča. Vyzývam ho, pokiaľ má dôkazy o tom, že sa číta pošta, nech ich predloží. Ak ich nemá, nech s tým prestane," povedal Guspan. 

Guspan ďalej povedal, že prax otvárania listov existuje v Národnej rade už roky. "V trochu väčšej intenzite" ich podľa neho otvárajú, pretože ústavným činiteľom prišli v posledných mesiacoch nebezpečné zásielky. Povedal, že v prípade, ak si niektorí poslanci neželajú, aby ich listy prechádzali bezpečnostnými kontrolami, môžu si obálky otvárať sám. Podľa Guspana to ale nemôžu robiť v budove Národnej rady, pretože v nej zodpovedá za bezpečnosť práve Guspan.

"Bezpečnostné opatrenia sme realizovali a budeme realizovať aj naďalej za účelom zdravia a ochrany poslancov," uviedol Guspan.

​​Kauzu otvárania listov v parlamente v stredu komentovali aj ostatní ústavní činitelia. Podľa ministra kultúry, Mareka Maďariča ide o nonsens. Minister práce Ján Richter si myslí, že došlo k chybe v komunikácii a minister vnútra Róbert Kaliňák zase hovoril o tom, že podľa neho toto nariadenie nebolo z hlavy Andreja Danka a preto by z funkcie nemal odstúpiť. 

"S pánom ministrom vnútra som včera osobne telefonoval. To, čo hovoríte, mi nebolo tlmočené," reagoval Guspan na jednu z otázok novinárov, ktorý sa týkala práve kritiky na jeho osobu. 

​O veľkom zlyhaní hovorí aj bývalý riaditeľ ochrany ústavných činiteľov. V parlamente podľa neho majú prístroje všetky potrebné na zisťovanie chemikálií, výbušnín aj rádioaktivity. "Úrad ochrany ústavných činiteľov disponuje technickým vybavením, ktoré sú na modernej úrovni. Vedia to rozoznať, posúdiť. Porušili sa zásady, porušil ich vedúci kancelárie, porušil ich ďalší riaditeľ odboru ochrany bezpečnosti." povedal bývalý šéf Úradu na ochranu ústavných činiteľov Juraj Zábojník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy