Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič o Dankovi: Zaliezol pod perinku a čučí, aby niečo nepokazil
Zdielať na

Matovič o Dankovi: Zaliezol pod perinku a čučí, aby niečo nepokazil

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda OĽaNO Igor Matovič si myslí, že Andrej Danko, vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan a zamestnanci majú nadprirodzené schopnosti, pretože dokážu nájsť v listoch vulgarizmy, aj keď listy poslancom nečítajú. Ako povedal Matovič vo štvrtok na tlačovej besede, Guspan podľa neho vo štvrtok médiám poskytol trápne argumenty.

"Vedúci kancelárie kapitána ŠtB vysvetlil, že tieto schopnosti prebrali od Danka. Kontrolovali vulgarizmy v listoch, ale tie nečítali. Budem rád, ak sa kapitán ŠtB ukáže a vysvetlí, ako to robí, lebo sa nám to zíde,“ vyhlásil Matovič.

Podľa neho Danko sa skrýva za Guspana. "Nikto nepochybuje, že je to z hlavy Danka. Takúto hlúposť by nebol nikto iný schopný vymyslieť. Ani Guspan,“ zdôraznil Matovič.

Matovič sa pozastavil aj nad argumentom, že má dokázať, že listy čítali. "Zamestnancom prikázali porušovať ústavu a potom sa postaví pred občanov s tým, že je absurdná predstava, že ich čítali. Chcú mi povedať, že ich len otvorili, ale nečítali, keď to mali v príkaze napísané,“ povedal Matovič s tým, že Guspanovi hrozí štyri až desať rokov väzenia.

Matovič sa obáva aj toho, že ak sa otvárajú listy, čo robí vedenie NR SR s e-mailami pre poslancov. Myslí, že listy sa otvárali, aby sa dozvedeli, čo mu ľudia píšu.

O otváraní listov pre poslancov bude rokovať parlamentný výbor pre ľudské práva, ktorý vedie členka OĽaNO-NOVA Erika Jurinová.

Matovič vyzval Danka, aby prebral zodpovednosť za svoje činy a sám predstúpil pred médiá. "Vyzývam pána kapitána ŠtB Danka, aby sa sem konečne on postavil, aby neposielal najskôr svoju hovorkyňu, potom svojho poskoka pána Guspana ale aby on sa sem prišiel postaviť a obhajovať to, čo spáchal," povedal Matovič a pokračoval."To, čo kapitán robí, že zaliezol niekde pod perinku a možno na pyžamku má tie výložky našité a čučí. Možno mu dali dudlík, aby náhodou niečo nepovedal a nepokazil, každopádne to nezodpovedá tomu, že by mal byť v takejto chvíli statočný."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy