Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Erik Tomáš sa vracia na Úrad vlády, Ficovi pomôže s komunikáciou s novinármi
Zdielať na

Erik Tomáš sa vracia na Úrad vlády, Ficovi pomôže s komunikáciou s novinármi

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Štátny tajomník rezortu školstva Erik Tomáš sa vracia ako poslanec do parlamentu. Oznámil to dnes na svojom facebookovom profile. Premiérovi Robertovi Ficovi pomôže s komunikáciou s médikámi.

Erik Tomáš bude na úrade vlády pôsobiť ako poradca pre médiá. "Vraciam sa k premiérovi, dohodli sme sa na spolupráci. Svoje rozhodnutie vzdať sa postu štátneho tajomníka som oznámil na porade vedenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Pri premiérovi budem pôsobiť ako poradca pre médiá, zároveň si ponechám aj poslanecký mandát," napísal.

Erik Tomáš v minulom volebnom období pôsobil ako riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády SR. V marcových voľbách kandidoval na kandidátke Smeru-SD do parlamentu, po voľbách ho však vymenovali za štátneho tajomníka ministerstva školstva. Na Tomášovo poslanecké miesto nastúpil Vladimír Baláž.

Komunikácia vraj bude lepšia 

Niektorí členovia vlády sú s doterajšou komunikáciou premiéra s médiami spokojní, iní si myslia, že by mohla byť lepšia. "Tá komunikácia bude určite lepšia," hovorí ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. 

"Myslím, že je prispôsobená tomu, čo sa deje," hovorí minister hospodárstva Peter Žiga. "Moja komunikačná stratégia bola vždy otvorená aj voči médiám. Každý volí svoju cestu," vraví ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Minister práce Ján Richter si myslí, že na Úrade vlády dôjde k zmenám v komunikácii. a to len  k pozitívnym. "My prijímame len pozitívne riešenia," uviedol Richter.

Erik Tomáš nebude len poradcom premiéra, vracia sa aj do poslaneckej lavice. Po vymenovaní za štátneho tajomníka ho nahradil Vladimír Baláž. Keďže vláda odvolá Erika Tomáša už v stredu, Baláž odstupné nedostane. Poslancom bol menej ako päť mesiacov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy