Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Udusili by sa vo vlastnom dome. Okoloidúci im klopaním na okno zachránili život
Zdielať na

Udusili by sa vo vlastnom dome. Okoloidúci im klopaním na okno zachránili život

HOSTOVICE / Žena so svojim partnerom spali a netušili, že im nad hlavami šľahajú plamene. To, že sa z domu valí dym, zbadali iba náhodou robotníci, ktorí ráno cestovali do práce. Utekali im preto zabúchať na okno a privolali pomoc. Ranný požiar v obci Hostovice likvidovali hasiči zo Sniny aj Záchranná brigáda z Humenného.

Požiar vznikol v ranných hodinách. Majiteľka domu so svojim partnerom spali vo vnútri a netušili, že nad hlavami im šľahajú plamene. To, že horí strecha rodinného domu si všimli náhodní vodiči, ktorí práve vtedy cez obec prechádzali do práce. "Videli, že sa z domu valí dym a že horí strecha. Zabúchali na okno, čo zobudilo obyvateľov domu a tým im zachránili život," uviedol Peter Čopák, starosta obce. 

Dom nemali poistený

"Priestor bol veľmi silno zadymený, spod strechy šľahali plamene. Postupne cez termokameru sme sa dostali až k jadru požiaru, nachádzalo sa pri komíne," vysvetlil veliteľ zásahu HaZZ Snina Ervín Škutka. Majiteľ domu požiar pripisuje zníženému stropu. "Zrazu sa niečo chytilo a začalo horieť od piecky," povedal. Náhradné bývanie pre majiteľku domu a jej partnera zatiaľ podľa starostu obce nebude potrebné. "Zadná časť domu je obývateľná, iba prvú miestnosť treba prerobiť, lebo sa tam prepadol strop a všetko je zhorené," uviedol starosta. 

"Neviem ako to psychicky zvládnem," priznala majiteľka domu. Na mieste okrem hasičov zasahovala aj Záchranná brigáda z Humenného. "Pri požiari zasahovalo 7 príslušníkov, štyria zo stanice v Snine a traja zo záchrannej brigády," informoval Škutka. Rekonštrukcia zničených priestorov pre majiteľku bude finančne náročná, hoci presné škody zatiaľ vyčíslené nie sú. "Dom nemali poistený, takže bude to ťažké," uzavrel starosta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy