Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Besnenie dôchodcu ukončili kukláči. Takmer zrazil suseda a kladivom mu dolámal kosti
Zdielať na

Besnenie dôchodcu ukončili kukláči. Takmer zrazil suseda a kladivom mu dolámal kosti

KOSTOLNÉ (OKR. MYJAVA) / Besnenie 68-ročného dôchodcu ukončili v malej obci Kostolné kukláči a dobrá práca policajných vyjednávačov. Najskôr autom takmer zrazil suseda a potom mu kladivom dolámal kosti. Zbil aj jeho družku.

"Viete čo, ja som obyčajný dôchodca, chudák, dajte mi aj vy pokoj, čo,“ povedal obvinený muž.

Obyčajný dôchodca alebo agresívny násilník? 68-ročný Vladimír skončil v putách po tom, ako mal podľa polície surovo zaútočiť na svojho suseda. Toho mal autom naháňať po poli neďaleko Myjavy. Po tom, ako napadnutý muž v poslednej chvíli uskočil, mal dôchodca vystúpiť z vozidla s kladivom v ruke.

"Suseda udrel do nohy, pričom v útokoch na dolné končatiny neprestal ani po jeho páde na zem a opakovane kričal slová – už ťa zabijem," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová. Dobitému mužovi pribehla na pomoc priateľka, na čo ju mal Vladimír päsťou udrieť do tváre. Dvojici sa našťastie podarilo kladivo vytrhnúť útočníkovi z rúk.

"Následne páchateľ nasadol do auta, pričom cez otvorené okno ešte udrel ženu päsťou do tváre. Svojím útokom poškodeným spôsobil pomliaždeniny a zlomeniny," informovala Kuzmová. Napadnutý pár zalarmoval políciu, no útočník sa mal ešte pred príchodom hliadky zabarikádovať v dome aj so svojou družkou a psom. Na výzvy nikto nereagoval. "Po zhodnotení situácie boli okamžite na miesto vyslaní príslušníci Pohotovostného policajného útvaru a policajní vyjednávači. Páchateľ po viac ako hodinovej komunikácii s vyjednávačom dobrovoľne vyšiel von, kde bol zadržaný," avizovala hovorkyňa.

"Myjavskí policajti vzniesli obvinenie voči 68-ročnému mužovi pre prečin nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa Kuzmová. Aj vzhľadom na Vladimírovu minulosť prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. Muž bol už totiž osemkrát súdne trestaný. Napriek tomu ho sudca po vypočutí pustil na slobodu, no nič to nemení na tom, že mu hrozia až tri roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy