Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Otec 7 detí im zavraždil mamu. V garáži manželku umlátil kladivom
Zdielať na

Otec 7 detí im zavraždil mamu. V garáži manželku umlátil kladivom

ŽILINA / Na žilinskom Okresnom súde sa začal proces s Miroslavom z oravskej dediny Zákamenné, ktorý podľa obžaloby zavraždil svoju manželku. Následne sám sebe nožom spôsobil veľmi vážne zranenia. Lekári jeho život zachránili. Hrozí mu až doživotie.

​Miroslav sa priznal k brutálnej vražde svojej ženy. Tragický incident sa začal na chodbe rodinného domu , kde Štefániu surovo chytil za vlasy a takto bolestivo ju ťahal do garáže, ktorá slúžila ako dielňa. Tam zobral do ruky kladivo. "Viackrát ju mal udrieť tupým predmetom do hlavy. 49-ročná žena utrpela devastačné poranenia hlavy, ktorým na mieste podľahla," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

"Obžalovaný sa tohto skutku dopustil napriek tomu, že bol policajtmi vykázaný z obydlia pre incident, ktorý predchádzal tomuto skutku, ale obmedzenie nedodržal a spáchal tento skutok," priblížil prokurátor Marián Ukrop.  Miroslavovi tak bolo vznesené obvinenie pre vraždu a marenie úradného rozhodnutia.

​Obžalovaný muž na pojednávaní využil svoje právo nevypovedať. Keď ale prokurátor dočítal jeho obžalobu, prehovoril a tvrdil, že je mu ľúto to, čo sa stalo. Miroslav v súdnej sieni povedal, že svoje deti bude stále prosiť o odpustenie za to, že im zabil mamu. "Vyhlásil, že je vinný. Súd následne toto vyhlásenie prijal," doplnil Ukrop.

Súdny proces s Miroslavom z Oravy bude na žilinskom okresnom súde pokračovať budúci mesiac, kedy by mal padnúť aj rozsudok. "Obžalovanému hrozí 20 až 25 rokov, respektíve doživotie," uzavrel Ukrop.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy