Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
FOTO: Dve cisterny, dve nehody a dva okresy. Hasiči sa od rána nezastavili
Zdielať na

FOTO: Dve cisterny, dve nehody a dva okresy. Hasiči sa od rána nezastavili

OSUSKÉ/ORAVSKÁ JASENICA / K prvej nehode došlo v okrese Senica. Cisterna prevážala 28 ton cementu, keď sa pri nehode prevrátila do 15-metrovej priekopy. Aj v druhom prípade išlo o nehodu cisterny s cementom.

K nehode došlo v pondelok doobeda v katastri obce Osuské (okres Senica). Cisterna s cementom sa prevrátila mimo cestu do cca 15-metrovej priekopy. "Pri nehode nedošlo k žiadnym zraneniam ani úniku prevádzkových kvapalín," informovali hasiči na svojej stránke.  

Cisterna prevážala asi 28 ton cementu, k jeho úniku ale našťastie nedošlo. "54-ročný vodič z Nitrianskeho Rudna po prejazde horizontu cesty v ľavotočivej zákrute nezvládol riadenie a vyšiel mimo cestu, kde sa prevrátil,“ informuje policajná hovorkyňa, Martina Kredatusová. Hasiči na mieste vykonávali na havarovanom vozidle protipožiarne opatrenia.

Vodič mal šťastie v nešťastí. Z prevrátenej kabíny vyšiel po svojich a neutrpel žiadne zranenia. Nehoda ho ale poriadne mrzela. "Prvá nehoda po 30 rokoch, dostal novu cisternu. On tu chudák plakal, nikoho to nemrzí tak, ako jeho," vraví jeho kolega. Vodiča podrobili aj dychovej skúške, bola negatívna. "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Za porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky mu bola uložená bloková pokuta 650 Eur,“ dodala Kredatusová. 

K druhej nehode boli hasiči privolaní do katastra obce Oravská Jasenica (okres Námestovo). Po nehode sa cisterna s cementom prevrátila mimo cesty do poľa. Cisterna prevážala asi 25 ton cementu, k jeho úniku tiež nedošlo.

Pred nedávnom došlo k nehode na diaľnici D1, pri ktorej sa cisterna, prevážajúca benzína a palivo, prevrátila mimo cestu. Polícia vtedy vydala varovanie pred hrozbou výbuchu. Pozrite si archívnu reportáž: 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy