Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tehotnú ženu, ktorá si mala objednať vraždu muža, prepustili
Zdielať na

Tehotnú ženu, ktorá si mala objednať vraždu muža, prepustili

BRATISLAVA / Žena, ktorá si mala objednať vraždu svojho muža ide na slobodu. Rozhodol o tom Najvyšší súd na piatkovom neverejnom pojednávaní.

Najvyšší súd na piatkovom neverejnom pojednávaní podnikateľky Evy T.Z. rozhodol, že sťažnosť prokurátora sa zamieta. Vo veci sa rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu stáva právoplatné, obvinená sa prepúšťa na slobodu.

Žena je vo vysokom štádiu tehotenstva, aktuálne v ôsmom mesiaci, rodiť by mala na konci septembra. Na to upozorňovala aj 22. júla, keď súd prijal na ňu obžalobu a ponechal ju vo väzbe pre obavu z možného pokračovania v trestnej činnosti.

Na súde vyhlásila, že po pôrode podľa vlastných slov určite nebude mať žiadne myšlienky, aby riešila svojho manžela alebo hocikoho iného. Súd konštatoval, že dôvod preventívnej väzby trvá. Už v prípravnom konaní žiadala o prepustenie z väzby, ani vtedy neuspela.

Vraždu som neplánovala

Prípravu vraždy svojho manžela 32-ročná žena na júlovom verejnom zasadnutí odmietla. "Skutok, ktorý je mi kladený za vinu, odmietam. Ja som vraždu manžela neplánovala,“ povedala vtedy na súde obžalovaná podnikateľka. Hlavné pojednávanie tejto kauzy sa malo na súde začať 6. augusta, ale jeden člen senátu bol práceneschopný, takže plánovaný trojdňový termín zrušili.

Podnikateľku s českým občianstvom zadržala polícia 24. januára tohto roka a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín.

Snaha o majetok

Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt. Podľa vyšetrovateľov a prokuratúry o zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Údajne mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo, a tak Martinovi odporučila, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu údajne sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti podnikateľke.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy