Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Prváčik vyskočil z okna, pretože učiteľka ho v triede zamkla
Zdielať na

Prváčik vyskočil z okna, pretože učiteľka ho v triede zamkla

Šťastne sa skončil včera pád zo šiestich metrov pre malého prváčika v Krkonošiach. Sedemročný chlapec vyskočil z okna základnej školy. Učiteľka ho totiž zamkla v triede a odišla s ostatnými deťmi na obed.

Nechýbalo veľa a v škole na okraji Vrchlabí mohlo dôjsť k tragédii. "Pri odchode na obed pani učiteľka zhromaždila deti a keď sa presvedčila, že nikto v triede nie je, uzamkla ju,  " hovorí riaditeľ Základne školy vo Vrchlabí Jan Palátka.

Dvere boli zamknuté, a tak sa vybral oknom...

V triede však jeden žiak predsa len zostal. Učiteľka ho zrejme prehliadla a pri odchode do jedálne jej prekvapujúco nechýbal. Keď sa malý chlapec búchaním na dvere pomoci nedovolal, urobil zúfalý krok. Vyskočil z druhého poschodia budovy školy.  Jeho pád nikto nevidel. V tráve pod oknami ho našla okoloidúca žena, ktorá mu okamžite zavolala sanitku. Chlapca previezli na detské traumacentrum. Skok zázrakom prežil. "Tento chlapec sa pravdepodobne schoval za klavír," vysvetľuje Jan Palátka, riaditeľ ZŠ vo Vrchlabí.

Zodpovednosť nesie škola

O tom, že prváčik vyskočil z okna sa jeho maminka dozvedela od riaditeľa školy. Vôbec netušila, čo sa vlastne stalo.  "Samozrejme, že som naňho začala kričať, že ako sa to mohlo stať. Ako je možné, že tam nikto nebol?!? Veď predsa škola za tie deti zodpovedá," hovorí Petra Straková, ktorá je šťastná, že jej Samkovi sa nič vážne pri páde nestalo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Prváčik vyskočil z okna školy

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy