Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nakupovať elektroniku sa oplatí. Treba sa však poponáhľať...
Zdielať na
Ekonomika

Nakupovať elektroniku sa oplatí. Treba sa však poponáhľať...

Pokles dolára voči euru vyvolal viacero pokušení zarobiť na zmene kurzu. To dokážu nielen ostrieľaní finanční špekulanti ale i bežní ľudia. Tým sa v týchto dňoch oplatí posvietiť si na nákup všakovakej elektroniky...

Americký dolár voči euru oslabil. A hneď nato veľkí hráči na menových trhoch už vedeli čo robiť. Ponáhľať sa do banky a rýchlo nakupovať doláre za ušetrené eurá sa vám však v malom objeme neoplatí. Aj keby ste nakúpili doláre a počkali na zmenu kurzu, nezarobíte na tom ani časť toho čo už spomínaní veľkí hráči. 

Tí totiž pri prevodoch sumy z meny na inú menu neplatia vďaka modernej technike takmer žiadne poplatky. Kto však na tomto kurze mohol zarobiť alebo ušetriť, sú všetci nakupujúci tovar z USA. "Takýto priaznivý kurz dolára môže byť dobrou príležitosťou pre nákup spotrebnej elektroniky napríklad tabletov, smartphonov  či herných konzol lebo vychádzajú lacnejšie ako by sa kupovali v Európe," hovorí IT odborník Juraj Drobný.

Takáto šanca sa však rýchlo kráti. Americký dolár už voči euru začal opäť posilňovať. A dôvod je jednoduchý, americkí republikáni s demokratmi našli kompromisné riešenie o štátnom dlhu, čím upokojili svetové trhy.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy