Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podpora slovenských startupov nadobudla nový rozmer. Perry Talents vyšle startupy na pobyt do Virgínie či Izraela
Zdielať na

Podpora slovenských startupov nadobudla nový rozmer. Perry Talents vyšle startupy na pobyt do Virgínie či Izraela

BRATISLAVA / Po úspešnom vlaňajšom nultom ročníku podnikateľského akcelerátora Perry talents, ktorý poskytol vybraným slovenským startupom 9-mesačný program školení či stretnutí s investormi, prichádza prvý ročník s novinkou. Na základe úspechu vo verejnej výzve podpredsedu vlády pre informatizáciu môžu nádejné startupy získať viacmesačné pobyty v oblasti komunikačných technológií či energetiky v americkej Virgínii alebo v oblasti kybernetickej bezpečnosti či biotechnológií v izraelskom Tel Avive, vrátane finančnej podpory desiatok tisíc eur.

Podnikateľský akcelerátor Perry Talents vyšle vybrané startupy na pobyt do Virgínie a Izraela. Ako jeho zástupcovia v utorok informovali na tlačovej besede, na základe výzvy podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho pripravia nádejné startupy na trojmesačný pobyt. "Boli sme v tejto výzve úspešní a budeme môcť ako prvý akcelerátor na Slovensku poslať nádejné startupy do zahraničia," informoval jeden zo zakladateľov akcelerátora Andrej Krúpa. Vybrané startupy akcelerátor pripraví a pošle na trojmesačný pobyt. 

Smart City Works v USA - spolupráca v oblastiach:

  • Informačné a komunikačné technológie 
  • Energetika
  • Sociálna oblasť

Vybrané startupy budú mať možnosť vycestovať na tri mesiace do akceleračného programu Smart City Works v USA. Startup získa podporu za akceleračný program v hodnote 40 000 eur a 20 000 eur na režijné náklady súvisiace s pobytom v akceleračnom centre. 

Innovation Leaders Open Gate v Tel Avive - spolupráca v oblastiach:

  • Priemysel 4.0
  • Biotechnológie
  • Kybernetická bezpečnosť

V trojmesačnom akceleračnom programe Innovation Leaders Open Gate v Tel Avive získajú vybrané startupy podporu na svoj program v hodnote 90 000 eur a na réžiu ďalších 20 000 eur. 

​Počas prípravy pred zahraničným pobytom sa budú vybrané startupy vzdelávať v konkrétnych oblastiach, ktoré sú zamerané na projektové riadenie a tvorbu biznis modelov, rozvoj podnikania a možnosť financovania, prezentačné a komunikačné zručnosti. Pokiaľ startup vyberú, bude zaradený do štvortýždňového programu. Z účastníkov následne vyberú dva startupy, ktoré pôjdu do Virgínie a šesť sa presunie do Izraela. Štvortýždňový program sa spúšťa 2. septembra. Do zahraničných akcelerátorov sa má ísť začiatkom budúceho roka.

Záujemcovia sa musia prihlásiť na webovej stránke PERRYTALENTS.sk

SAV a ministerstvo školstva sú opäť na nože. Výskumníci sa obávajú, že situácia odradí mladých vedcov, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy