Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Bratislave vznikol podnikateľský inkubátor. Po deviatich mesiacoch prišli prvé úspechy
Zdielať na

V Bratislave vznikol podnikateľský inkubátor. Po deviatich mesiacoch prišli prvé úspechy

BRATISLAVA / Mať dobrý podnikateľský nápad, ale žiadne peniaze, to už vo svete start-upov nie je až taký problém. Najmä keď sa začínajúcim inovátorom podarí získať miesto v podnikateľskom inkubátore. Jeden vyrástol aj v Bratislave a po deviatich mesiacoch vypustil do sveta prvé úspešné projekty.

Mladý podnikateľ má na začiatku často dobrý nápad, no chýba mu pracovný stôl, dobrý softvér alebo pracovné prostredie, kde sa môže stretávať s potenciálnymi investormi. Podobne na tom bol pred rokom aj Matej. "Mali sme len demo produkt, pár testovacích zákazníkov. Za tých 9 mesiacov akadémie sme vyrástli tak, že dnes máme 360 klientov a 1400 používateľov mesačne," povedal začínajú podnikateľ Matej Líška.

Matej sa učil krok po kroku. Aj vďaka mentorom, ktorí začínajúcich podnikateľov neberú ako konkurenciu. "Práve naopak, my si myslíme, že keď ich budeme podporovať, stanú sa súčasťou niečoho, čo budujeme aj my. My to vnímame ako spoločný cieľ," uviedol mentor a podpredseda predstavenstva softvérovej spoločnosti Marek Grác. 

Juraj a Andrej sa rozhodli založiť podnikateľský akcelerátor. Miesto, kde chcú začať okrem svojich kníh písať príbehy končiace úspechom. "Spájame mladé start-upy s úspešnými Slovákmi, dávame im priestory zadarmo na deväť mesiacov a dávame im príležitosť získať investíciu pred svoj start-up," povedal zakladateľ akcelerátora Perry Talents Juraj Gago.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy