Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Obľúbený chorvátsky ostrov zachvátil požiar. Evakuovať museli 10 tisíc ľudí
Zdielať na

Obľúbený chorvátsky ostrov zachvátil požiar. Evakuovať museli 10 tisíc ľudí

ZÁHREB / Obľúbenú dovolenkovú destináciu Slovákov zachvátil v noci požiar. Ostrov Pag museli okamžite evakuovať. Išlo o asi 10 tisíc ľudí.

Kvôli požiaru, ktorý v noci z pondelka na utorok vypukol v borovicovom lese na chorvátskom ostrove Pag, evakuovali hasiči 10 000 ľudí. Požiar ohrozoval kluby a diskotéky neďaleko letoviska Novalja. Plamene zastavili 300 metrov od jedného z podnikov. Požiar si nevyžiadal žiadne obete.

https://twitter.com/kikirowy/status/1150912046235553793

V súčasnosti sa na pláži Zrće pri Novalji koná festival Fresh Island, na ktorý jazdia predovšetkým turisti zo zahraničia. Plamene sa rýchlo šírili a dostali sa blízko tohto miesta. Ráno sa hasičom podarilo dostať oheň pod kontrolu, uviedol starosta Novalji Ante Dabo. Na hasenie použili aj niekoľko lietadiel.

Čo spôsobilo požiar, zatiaľ, nie je známe. "Horieť začalo v lese, kluby sú v poriadku, nevieme príčinu požiar. Našťastie, nie sú žiadne obete a dobre to dopadlo," vraví obyvateľka ostrova Renata Roškar. 

Ministerstvo zahraničných vecí nemá vedomosť o počte slovenských návštevníkov festivalu na ostrove Pag. "Z informácií, ktoré máme k dispozícií, vyplýva, že žiaden slovenský občan nebol priamo ohrozený požiarom, ktorý vypukol na ostrove Zrće. Ani nikto nekontaktoval diplomatickú službu so žiadosťou o konzulárnu asistenciu," informoval hovorca rezortu zahraničných vecí Juraj Tomaga. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy