Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nechal sa vyhlásiť za mŕtveho kvôli zatykaču. Polícia ho v spolupráci s Interpolom našla až v Mexiku
Zdielať na

Nechal sa vyhlásiť za mŕtveho kvôli zatykaču. Polícia ho v spolupráci s Interpolom našla až v Mexiku

MEXIKO/BRATISLAVA / Takmer dokonalý plán, ako sa vyhnúť dlhému pobytu za mrežami. Slováka v roku 2010 obvinili z podvodu, no za mreže sa nikdy nedostal. Zmenil si meno, neskôr ušiel a nakoniec sa nechal vyhlásiť za mŕtveho. Polícia v spolupráci s Interpolom ho aj napriek tomu po rokoch našla.

55-ročný Oliver B. bol obvinený ešte v roku 2010 z podvodu. Podľa informácií TV JOJ sa premenoval na Olivera Ramona Gonzaleza. Následne zo Slovenska ušiel na druhú stranu zemegule. Dlhých 9 rokov sa Oliver skrýval a utekal pred orgánmi činnými v trestnom konaní. 

Keď na neho v roku 2013 okresný súd vydal zatykač, na Belize si mal zabezpečiť úmrtný list, na základe ktorého ho súd vyhlásil za mŕtveho a pátranie po ňom bolo následne odvolali. 

Všetko mal veľmi dobre naplánované a premyslené do posledného detailu. ​Policajti nakoniec zistili, že na seba vzal identitu Mexičana Davida Cruza Manzanera. Súd ho preto „oživil“ a opätovne na neho vydal zatykač.

"Keďže má slovenský Interpol vynikajúcu spoluprácu s mexickým Interpolom, hľadaný bol v Mexiku identifikovaný, vypátraný a zadržaný. Zdržiaval sa tam nelegálne, preto ho mexické orgány včera deportovali a po prílete do Viedne bol na základe európskeho zatykača zadržaný, kde čaká na vydanie," uvádza polícia Slovenskej republiky vo svojom stanovisku. Po administratívnych úkonoch bude prevezený na Slovensko, kde ho pravdepodobne čaká pobyt za mrežami.

Vážna dopravná nehoda. Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy