Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ryanair štrajkuje. Pocítia to aj Slováci
Zdielať na

Ryanair štrajkuje. Pocítia to aj Slováci

BRATISLAVA / Ryanair v piatok do a z Bratislavy nepoletí z belgického Bruselu. Slováci tak tiež pocítia masívny štrajk zamestnancov tohto nízkonákladového prepravcu. Protestovať sa bude vo viacerých európskych krajinách a zrušených bude 250 letov. Na stranu pilotov sa pridala aj Európska komisia.

Masívny piatkový štrajk sa dotkne aj bratislavského letiska. "Z dôvodu štrajku bol zrušený prílet z Bruselu, v piatok 10.augusta následný odlet do Bruselu. Ostatné lety sú plánované včas, podľa letového poriadku," informuje hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.  

Štrajkovať sa chystajú piloti a letový personál v Írsku, Švédsku, Belgicku a Nemecku. Ako poslední sa k protestu, ktorý potrvá 24 hodín, pridali Nemci. "Deväťdesiatšesť percent našich kolegov z Ryanairu je pre boj za ich požiadavky a ich oprávnené nároky," hovorí Martin Locher, prezident odborového zväzu pilotov.  Spoločnosť medzitým odmietla akékoľvek navyšovanie platov počas rokovaní. "Tento štrajk je nepotrebný a neoprávnený," rozpráva šéf marketingu Ryanairu Kenny Jacobs.

Ryanair svoj biznismodel meniť nebude. Treba dodať, že tento biznismodel umožňuje Slovákom lacné lietanie. Na druhej strane sa to odráža na zlých pracovných podmienkach zamestnancov. Pasažieri pre štrajk ani neodídu s dlhým nosom. Aj keď ich to nepoteší v tejto letnej, vyťaženej sezóne. "V tomto prípade ponúkla cestujúcim prebookovanie sa na iný let alebo možnosť vrátenie ceny za letenku," dodáva Ševčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy